Ismét bökdöshetünk a Facebookon

2024.03.21. 09:44
A Facebook kedden jelentette be, hogy a közelmúltban nagyobb hangsúlyt fektetett az úgynevezett bökés (poke) funkció használatára. Ennek érdekében az oldal javaslatokat kezdett adni a felhasználóknak arra, melyik ismerősüket bökjék meg, és könnyebben elérhető helyre tette a funkciót a platformon. Emellett azt is lehetővé tette, hogy bármelyik ismerősünket megbökhessük, amikor rákeresünk a profiljára.

A bökés a Facebook 2004-es indulásakor már létező, de mára feledésbe merült funkciója, ami a 2000-es években nagy slágernek számított. A bökésnek nincs meghatározott funkciója, egyszerűen csak egy gyors, egyszerű és vicces módja annak, hogy felhívjuk a figyelmét ismerőseinknek. Ha valakinek bökést küldünk, az illető kap róla egy értesítést – és várjuk, hogy reagáljon, például egy visszabökéssel.

A Facebook szerint az új, apró változtatásoknak köszönhetően az elmúlt hónapban 13-szor annyit használták az emberek a bökés funkciót, mint azelőtt. A bökdösők több mint fele ráadásul a 18–29 éves korosztályba tartozott, ami azért érdekes, mert közülük sokan még nem használták a közösségi oldalt, amikor a bökés funkció aranykorát élte – írja a Techcrunch.

A vállalat egyébként az idén ünnepelt 20. születésnapja alkalmából tett kísérletet a bökés népszerűségének felélesztésére.

Mielőtt azonban valaki máris sietve a Facebookra kattintana, hogy nosztalgiából vagy csak úgy szétbökdösse az ismerőseit, annak van egy szomorú hírünk: a jelek szerint ugyanis Magyarországon még nem léptek életbe a frissítések, amelyek könnyen elérhetővé tennék a bökdösést.

Helyette még a régebbi módon, a sterilen elkülönített és legegyszerűbben az internetes keresőből elérhető „Pokes” oldalra kattintva választhatjuk ki, hogy mely barátaink figyelmét szeretnénk ily módon magunkra vonni.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM