2024. június 17. 15:00
Románia
Ukrajna
Fussballaréna München I. forduló
2024. június 17. 18:00
Belgium
Szlovákia
Frankfurt Arena I. forduló
2024. június 17. 21:00
Ausztria
Franciaország

Elon Musk megint lépett: eltűnnek a like-ok az X-ről

2024.05.25. 11:27
Több mint két éve már, hogy Elon Musk átvette az egykori Twitter felett az irányítást, minek okán a közösségi oldal már alig hasonlít régi önmagára. Megváltozott a név és a dizájn és a posztokat kezelő algoritmus is – most pedig egy újabb dolgot változtat meg Musk.

Ahogy arról korábban az Index is beszámolt, az X néven ismert közösségi oldal megítélése az elmúlt hónapokban rengeteget romlott, a platformon például nagyobb vállalatok már alig hirdetnek, hiszen szerintük egyáltalán nem megbízható a felület – és legfőképp Musk vezetése.

Vélhetően ennek tudható be az is, hogy radikális lépésre szánta el magát az X vezetősége, Haofei Wang, a cég műszaki igazgatója ugyanis bejelentette, hogy eltüntetik a lájkokat a felületről.

Ezt persze nem úgy kell elképzelni, hogy innentől kezdve nem lehet majd kedvelni a bejegyzéseket, hanem sokkal inkább úgy, hogy azok privátabbak lesznek. Wang szerint ugyanis rengeteg felhasználót visszatart a lájkolástól az, hogy mások láthatják, hogy az illető miket kedvelt,

így ennek értelmében a jövőben ezt a funkciót teljesen priváttá teszik – sem a posztot készítő, sem az azt olvasók nem láthatják majd, hogy pontosan kik kedvelték az adott bejegyzést.

A műszaki igazgató szerint a platforom a TikTokhoz hasonlóan csak a lájkok számát fogja megjeleníteni a jövőben, amitől azt várják, hogy a felhasználóük szabadabban fogják majd kifejezni tetszésüket – vagy éppen nem tetszésüket –, és így az algoritmusok is jobb tartalmakat ajánlhat majd az X-ezőknek.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM