Eleonóra
0 °C
12 °C

Wikipedia és Twitter az angol általános iskolai tantervben

2009.03.25. 13:57 Módosítva: 2009-03-25 14:37:14
A tanárok dönthetnek úgy, hogy az egész második világháborút kihagyják a tananyagból, a Wikipedia, a Twitter és a blogolás viszont kötelező lesz az angol diákoknak.

A Guardian birtokába jutott az új angol általános iskolai alaptanterv tervezete, amiben a technológia előretörése mellett a történelemtanítás változása és a tanárok eddiginél jóval nagyobb szabadsága a feltűnő.

A primary, vagyis tízéves korig tartó (vagyis nagyjából a magyar alsó tagozatnak megfelelő) osztályokban a diákok külön órákon fogják tanulni az internet használatát, az online kommunikációt, a keresők, a Wikipedia és a Twitter használatát, a blogolást. Az írás-olvasással párhuzamosan a gépelés is a tananyag része.

Az eddigieknél sokkal rugalmasabbá válik viszont a történelemoktatás: a tanárok dönthetnek arról, hogy a brit történelem két fontos időszaka, a viktoriánus kor, illetve a második világháború közül az egyiket kihagyják a tananyagból, és a diákok felső tagozatban (secondary évek, a hetediktől a tizenegyedik osztályig) tanulják majd meg ezt. Az alaptanterv a világháború témáját ajánlja ilyen csúsztatásra, mivel azt amúgy is nagyon részletesen veszik át a hetedik osztálytól felfelé.

További fontos változás a matematikában a számológép használatának visszaszorítása, illetve az egészséges életmódra nevelés.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!