Judit
3 °C
7 °C

Új tarajos sült találtak Brazíliában

2013.04.16. 18:08

Megint találtak egy eddig nem ismert fajt Brazíliában, a Coendou speratus latin név alatt futó tarajos sült nem az esőerdők mélyén fedezték fel, hanem a part menti erdőkben. Azért nem ismerték eddig ezt a sült, mert nagyon kevés van belőle, a feltételezések szerint nagyjából négy él egy négyzetkilométeren.

K  AP20130415044
Fotó: Lefteris Pitarakis

A másik oka, hogy nagyon hasonlít az ismert brazil tarajos sülhöz, így csak közelebbről megvizsgálva lehet megkülönböztetni. Az új sül kisebb termetű, és a növényzet sűrűjében szeret élni, nem a felszínen mászkálva.

A brazil tarajos sülök különböznek Észak-Amerikában őshonos társaiktól, jóval kisebbek, nagyobb az orruk és jól mászók. A most talált faj veszélyeztetett, ennek oka, hogy az erdő, amelyben megtalálták, egyre kisebb területű. Valószínűleg már a felfedezése előtt jócskán csökkent a populáció az emberi tevékenység miatt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?