Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Betiltják a szoláriumot Ausztráliában

2014.12.31. 12:39

Január elsejétől tilos lesz a szoláriumhasználat Ausztrália nagy részén, írja az MTI. Brazília után Ausztrália lesz a második ország, ahol a szoláriumokat betiltják.

Ausztráliában nagyon gyakori a bőrrák.  Az ország három lakójából kettőnél állapítanak meg bőrrákot 70 éves kora előtt. Ez két-háromszorosa a Kanadában, az Egyesült Államokban és a Nagy-Britanniában mért aránynak. 2011-ben több mint 2000 ausztrál ember halt meg bőrrákban. Kétharmaduknak melanómája volt.

"Queenslandben a legmagasabb a bőrrákos megbetegedések aránya a világon. A rosszindulatú melanóma és a szoláriumozás közötti összefüggés nem vonható kétségbe" - mondta a megbízott egészségügyi miniszter,  Mark McArdle.

A fiatalkorúakat már több európai ország és az Egyesült Államok is eltiltotta a szoláriumhasználattól.

Ausztrálián belül a teljes tiltás Új-Dél-Walesben, Victoriában, Dél-Ausztráliában, Tasmániában, Queenslandben és a főváros területén lép életbe.