Aliz
6 °C
14 °C

Az Istenek eledele után az Ambróziára is lecsapott a Nébih

2017.11.09. 09:43

Bioélelmiszereket kínáló nagykereskedőknél találtak emberi fogyasztásra kínált, ám semmilyen engedéllyel nem rendelkező készítményeket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakértői.

Az Ambrózia olajkapszula, a Parlagfű virágeszencia és a Parlagfű tea elnevezésű termékeket kivonták a forgalomból, és hatósági eljárást indítottak az előállítóik ellen. A Nébih ellenőrei azt is megállapították, hogy az október végi vizsgálatukon forgalomból kivont, Istenek eledele nevű termék már nem található meg a nagykereskedők kínálatában.

A Nébih október 26-án tartott sajtótájékoztatót arról, hogy sem hazánkban, sem máshol Európában nem hozhatók forgalomba parlagfűből készült élelmiszerek emberi fogyasztásra. Ezek ugyanis új élelmiszernek számítanak, a bevezetéséhez uniós szintű engedélyeztetés kell. A parlagfüves készítményekről korábban itt írtunk.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?