Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Az Istenek eledele után az Ambróziára is lecsapott a Nébih

2017.11.09. 09:43

Bioélelmiszereket kínáló nagykereskedőknél találtak emberi fogyasztásra kínált, ám semmilyen engedéllyel nem rendelkező készítményeket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakértői.

Az Ambrózia olajkapszula, a Parlagfű virágeszencia és a Parlagfű tea elnevezésű termékeket kivonták a forgalomból, és hatósági eljárást indítottak az előállítóik ellen. A Nébih ellenőrei azt is megállapították, hogy az október végi vizsgálatukon forgalomból kivont, Istenek eledele nevű termék már nem található meg a nagykereskedők kínálatában.

A Nébih október 26-án tartott sajtótájékoztatót arról, hogy sem hazánkban, sem máshol Európában nem hozhatók forgalomba parlagfűből készült élelmiszerek emberi fogyasztásra. Ezek ugyanis új élelmiszernek számítanak, a bevezetéséhez uniós szintű engedélyeztetés kell. A parlagfüves készítményekről korábban itt írtunk.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek