Rákban halt meg a youtuber, aki szerint a veganizmus és az ima kigyógyította a rákból

2018.02.21. 23:25

Rákban halt meg Mari Lopez, a Youtube-sztár, aki korábban azt állította, a vegán étrend és az imádság kigyógyította a mellrákból – írja az Independent.

Lopez a Liz & Mari nevű Youtube-csatornáról volt ismert, amelyet az unokahúgával, Liz Johnsonnal együtt futtattak fel. Több mint 11 ezer követőjük volt, akiknek a vegán étrendet és a hívő életmódot népszerűsítő videókat készítettek.

Liz Johnson néhány napja számolt be arról, hogy a nagynénje még decemberben meghalt, miután a mellrák több további testrészére is átterjedt. Ugyanakkor azt állította, Lopezt a vegán életmód még mindig meg tudta volna menteni, ha a gondozója nem etette volna hússal.

mari

A csatornán látható videókban Lopez a betegség elleni küzdelemről is beszámol: többek között arról, hogy milyen méregtelenítő folyadékkúrákat folytat, és hogy hogyan hagyott fel ezek javára teljesen az orvosai által javasolt kezelésekkel.

Az én döntésem, jól vagyok, nem haltam meg, nem kerültem kórházba... Folytatom ezt az utat a természetesség felé. Vége, túl vagyok rajta, meggyógyultam. Érzem a lelkemben és a testemben

– mondta az egyik videóban. Egy másikban arról beszélt, hogy Isten hogyan mutatta meg neki az utat a boltban azok felé a gyümölcsök és zöldségek felé, amelyek meggyógyítják.

Liz Johnson szerint a halála idején Lopez ugyan vegán életmódot folytatott, de ez nem volt teljesen következetes:" A családom neki ismeri ezt az életmódot... Az történt, hogy amikor Mari az anyukámmal élt, az anyukám elkezdte mondogatni neki, hogy húsra van szüksége" – mondta Johnson, aki szerint a ráerőltetett hús mellett az vezetett még a tragédiához, hogy az ételét mikróval készítették el.

Johnson a Lopez haláláról beszámoló videóban azt mondta, a nagynénje, amikor világossá vált számára, hogy meg fog halni, arra kérte, hogy távolítsa el azokat a videóikat, amelyekben a vegán étrendet a rák gyógymódjának állítja be. Johnson ugyanakkor elutasította ezt a kérést, mert ő továbbra is hisz a veganizmus erejében.   • Tippek
  • Babaváró hitel