GENIUS 2000

2000.06.30. 17:04
Orbán Viktor egy e-mail elküldésével megnyitotta a világ első virtuális találmányi kiállítását. A GENIUS 2000 Nemzetközi Internetes Találmányi Kiállítás és Vásár több száz találmányt mutat be.
A GENIUS 2000 úttörő kezdeményezés - áll a honlapon -, a találmányok kereskedelembe vételének egyik új eszköze, amely nyitva tartása alatt, az év végéig állandóan bővülni fog.

"A világon először megrendezett internetes találmányi kiállítás azok megbecsülését növelheti, akik új gondolatok szülőiként mindannyiunkat gazdagabbá, Magyarországot pedig egyre elismertebbé teszik." - fogalmazta meg levelében Orbán Viktor miniszterelnök.

Szász Marci különdíjat kapott
Kifejtette: "mivel az új találmányokat és ötleteket az interneten a világ pillanatok alatt megismerheti, a kormány mindent megtesz, hogy a magyar polgárok az információs sztrádán ne szoruljanak kapaszkodósávra."

A GENIUS 2000 több mint 300 feltaláló alkotásait, a II. Magyar Feltaláló Olimpia versenyzőinek találmányait, valamint a Feltalálók Egyesületeinek Nemzetközi Szövetsége által a kiállításra javasolt újításokat mutatja be az interneten keresztül.

A weboldal ajánlása szerint a rendezvény célja az, hogy elősegítse a találmányok kereskedelembe vételét, hozzájáruljon a műszaki területen megnyilvánuló alkotóerő fellendüléséhez, valamint előmozdítsa az internet használatát.

Nincs magyar befektető?
Ipacs László feltaláló keverőmalmot talált föl, amelynek nagy energiájú és hatékonyságú, hideg hengerlő, nyíró deformációval vékonyítják illetve aprítják az őrlendő anyag szemcséit.

A festékiparban, élelmiszeriparban, kozmetikai iparban, gyógyszeriparban és a porkohászatban használható malommal háromszorosára növelhető a kapacitás, 65%-os az energia-megtakarítás, 25%-kal növelhető az alapanyag-felhasználás -lényegesen gazdaságosabb a termelés.

Nürnbergben az IENA '99 Találmányi kiállításon aranyérmet kapott érte, a brüsszeli EURÉKA '99-en bronzérmet, a GENIUS 2000 Találmányi Olimpián Genius érdemdíjat kapott.

Ipacs az Indexnek azt is elmondta, hogy '92 óta dolgozik a találmányon, csakhogy Magyarországon nem ismerték föl, hogy korszerűsíteni kellene a műszaki marketinget, s a régi gyártási technológiával sem tudnak a piacon megmaradni. Itthon a befektetők nem invesztálnak háromszáz millió forintot a találmány megvalósításába, így valószínűleg ennek is az lesz a sorsa, ami a magyar ötleteknek általában: külföldön értékesítik.  • Tippek
  • Hírek