Hawking: Tűnés a Földről, amíg nem késő!

2006.06.16. 09:30
Tűnjünk el mielőbb a Földről, és gyarmatosítsunk a világegyetemben, szólította fel az emberiséget Stephen Hawking, a világ leghíresebb asztrofizikusa. Hawking szerint a Holdat 20, a Marsot 40 éven belül elfoglaljuk, de ha igazán otthonos lakhelyre vágyunk, más naprendszerben érdemes keresgélnünk.

Óriási a kockázata annak, hogy az emberiség elpusztítja a Földet, ezért mielőbb gyarmatosítania kell a világegyetemet - figyelmeztette az emberiséget a világegyetem egyik leghíresebb természettudósa, Stephen Hawking a hét elején egy Hong Kong-i konferencián. Hawking szerint az ember húsz éven belül állandó otthont teremt a Holdon, és negyven év múlva már Mars-kolóniák is lesznek - feltéve, hogy a faj a következő száz évben fennmarad, és nem pusztítja ki önmagát.


Hawking önmagát alakítja a Star Trekben.
Forrás: Wikipedia
Bár a Hold és a Mars közel van, ott a körülmények meglehetősen mostohák. "Olyan szép helyet, mint a Föld, nem találunk magunknak, hacsak nem jutunk el egy másik naprendszerbe" - mondta Hawking. Ha az emberi faj megússza az öngyilkosságot, olyan kolóniákat hozhat létre, amelyek képesek fenntartani magukat földi támogatás nélkül, jósolta az asztrofizikus.

Húzzunk el innen gyorsan

"A faj fennmaradása érdekében fontos, hogy az ember kirajzzon a világegyetembe" - mondta a professzor. "Egyre nagyobb a veszélye annak, hogy a földi életnek véget vet egy katasztrófa - a hirtelen globális felmelegedés, egy atomháború, génmódosítással előállított vírus vagy más olyan veszélyek, amelyekre eddig nem is gondoltunk" - közölte a tudós.

A 64 éves Hawking, aki amiotrófiás laterális szklerózisban szenved, ezért tolószékbe kényszerült és számítógép segítségével kommunikál, Hong Kongban azt is bejelentette, hogy lányával, Lucyval együtt gyerekkönyvet készül írni a világegyetem csodáiról. További részleteket nem árult el, de a siker megjósolható: a Cambridge Egyetem professzorának eddigi tudományt népszerűsítő munkái közül az első, az 1988-as Az idő rövid története és a második, a 2001-es A világegyetem dióhéjban is nemzetközi besztszeller lett.  • Bérelnék
  • Bankszámla