Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Helymeghatározós melltartó

2000.07.10. 18:22
A fejlődés lehetővé tette végre, hogy mindenféle elektromos eszközt magunkon viselhessünk, anélkül, hogy úgy néznénk ki, mint a robotzsaru. A legújabb találmány a viselője pozícióját mutató fehérnemű, ami megdobogtatja a férfi és figyeli a női szíveket.
A mai modern nő már sokféle divatot követhet, ízléses, vagy éppen ízléstelen módon teheti magát még szebbé (vagy csak nevetségessé), de hogy miként lehet hasznos, azt már nehezebb kitalálni! Persze a cikk témája nem a hímsovinizmus, a cikk egy okos ruhadarabról szól (és a hasznos nőről).

A melltartó nélkül nem élet az élet
Képzeljük el az alábbi jelenetet: sétálgatunk életünk párjával a kellemes nyáresti langymelegben, a madarak csiripelnek, a békák kuruttyolnak. Aztán hirtelen azon kapjuk magunkat, hogy eltévedtünk a Mátra nagy dzsungelében. Kétségbeesésünk nem ismer határokat, mikor nőnk egy laza, ámde félreérthetetlen mozdulattal kebleihez nyúl, arcunkon a mosoly szélesre húzódik, és a rövid matatás után közli pontos koordinációinkat. Mindezt persze csak akkor teheti, ha a melltartót nem felejtettük ott a bokorban. Mert kérem a melltartó, ez esetben nélkülözhetetlen elem.

Ha a szívritmus rendellenessé válik, akkor a melltartóba épített GPS azonnal leadja a jeleket

Az internetes pulóverek, a légkondis alsónadrágok és az LCD kijelzős szemüvegek után megérkezett a helymeghatározó melltartó. Persze a melltartónak és a mellnek meghatározott helye van, tehát a probléma ilyetén való felvetése gyakorlati szempontból nem hasznos, kivéve ha az említett ruhadarab és a benne tárolandó testrész átmenetileg nem simul egymáshoz és éppen belép egy anyuka, vagy egy féltékeny férj. A ruhadarabba épített szerkezet nem saját a testhez mért pozícióját figyeli, hanem a viselő elhelyezkedését érzékeli a Földön: egyszerűen a melltartóba mini GPS-t építettek.

A PDD Design-nak legújabb fejlesztése - a GPS-t tartalmazó melltartó - sokban segítségére lehet az aggódó férjeknek, esetleg apukáknak. A cég által kifejlesztett különleges szövet a bőrön keresztül felfogja a szív elektromos impulzusait, ilyen módon a szívverésről szerez információkat. A szerkezet működésének lényege: ha a szívritmus rendellenessé válik, akkor a melltartóba épített GPS azonnal leadja a jeleket, hogy hol is tartózkodik éppen a viselő. Ez abban az esetben lehet hasznos, ha egy szatír megragadja a tulajdonost, és magával vonszolja valahová. A szívverés felgyorsul, a GPS akcióba lép, és máris úton a felmentő sereg. A melltartó útközben folyamatosan tudósít helyzetéről, így könnyen lenyomozható mozgás közben is, egészen addig, amíg az áldozat viseli azt.

Régi szépidők
Persze nem szabad megfeledkezni arról, hogy a szívverés akkor is változhat, például ha hősnőnk meglát egy szívdöglesztő pasast, tehát a rendszer még nem tökéletes, de a folyamatosan fejlődik. Egyelőre minden egyes rendellenességnél, szívritmus-gyorsulásnál jelez, ennek kiküszöbölése még kézileg történik, azaz a készülék rákérdez, hogy minden rendben van-e. Ha a viselő visszajelez, akkor semmi gond, de ha nem érkezik válasz, a GPS azonnal elkezd jeleket küldeni, és azonnal riasztja az arra kijelölt személyt. A további tervekben szerepelnek olyan eszközök is, amelyek ,,beszélnek" a melltartóval, mindenféle információkat szedve ki abból. Sőt egy továbbfejlesztett verzió akár már gyógyszereket is adagolhat.

Maga a ruhadarab kényelmes, divatos és könnyű. A technológia elért arra a szintre, hogy a különböző ruhadarabokba elektronikus szerkezeteket lehet építeni. Így a viselő észre sem veszi, hogy kicsi többlet van rajta. Igaz ezentúl a vehemens férfinépnek fokozottan vigyáznia kell a fehérnemű eltávolításával, hiszen egy óvatlan mozdulat nem csak egy legújabb divat szerinti csipkeremekművet tehet tönkre, de a drága elektronikát is bánthatja, sőt rosszabb esetben magára szabadíthat egy meglehetősen morcos férjet is.

A készülék egyelőre kizárólag melltartó formában kapható, ami a férfi nem képviselőinek jelentős hányadát kizárja az általa kínált előnyökből, ráadásul zoknival vagy papír zsebkendővel kitömve sem a legjobb, hiszen azonnal halottként regisztrálja a viselőt.