Gusztáv
-4 °C
1 °C

Feltalálták a halálsugarat

2005.03.25. 10:30
Kapcsolódó cikkek (1)
Egy Tetrist tartalmazó 5,25 colos flopi, egy pikk ász, egy robotkutya, egy fürdőkacsa, egy rózsa - mindannyian a forradalmi csodafegyver áldozatai. Egy amerikai tudós napsugarak erejével olvasztja el és égeti szét a tárgyakat.

A Solardeathray.com-on fellelhető leíráshoz részletes fizikai leírást is mellékelt az ismeretlen tudós. A pusztító eszköz 122 darab 9 centi szélességű tükörből áll amelyek egy 122x183 centiméteres farostlemezre erősítve egy pontba tükrözik a napfényt. Egészséges verőfényben a célkeresztbe állított tárgy színétől és anyagától függően 5-600 Celsius fokra hevülhet.

Meneküljünk
A tudós utánajárt a hőkapacitásnak és sikeresen kiszámította, hogy az eszköz mintegy 1 500 wattos teljesítménnyel pusztítja a rendkívül ellenszenves világot.

Az oldalon bőséges dokumentációt találhatunk a fegyverrel folytatott kísérletekről. A 24 galéria között megtekinthető sok különböző frissességű adathordozó elolvadása, napszeműveg, sütemény és golflabda szétégése.

A seattle-i tudós enged az interaktivitás csábításának, így oldala látogatói is ajánlhatnak elpusztítandó célpontokat.

Az Index pusztuláskutatási grémiuma a közönség figyelmébe ajánlja a mobiltelefon elolvadását, illetve a gumikacsa elszenesedését megörökítő beszámolókat, különös tekintettel az animációra.

Az amerikai tudós oldala iránt kedd óta fokozott érdeklődés tapasztalható az interneten.