Rothadás online

2000.06.21. 19:28
Az alábbi nézettséget vonzó tartalmak közül melyik a kakukktojás? Ruhátlan nők. Nagy pénznyeremény. Egy bikaerős kereső. Egy kiló rothadó hús. A válasz: egyik sem.
Az első napon Smith és Chad kimennek a legközelebbi bevásárlóközpontba és vesznek fél kiló darálthúst
A Stinkymeat (ford.: büdöshús) Project úgy kezdődik, hogy él Oregonban egy Smith nevű rendszergazda, van egy haverja, akit Chadnek hívnak, továbbá van egy szomszédjuk, akit nagyon utálnak valamiért. Indítéknak legyen elég annyi, hogy a gonosz szomszéd néhanap átolvassa a Smith leveleit, ami - ismerjük el - bosszúért kiált. A Stinkymeat a bosszú. (Ezen a rendkívül korai ponton fel kell hívnom az érzékenyebb idegrendszerű olvasók figyelmét, hogy talán mégis nyugalmasabb lenne áttekinteni az EB állását itt.)

Az első napon Smith és Chad kimennek a legközelebbi bevásárlóközpontba és vesznek fél kiló darálthúst, egy csomag hotdogot, és egy nagy szelet marhahúst. A húskészítményeket ezután egy sárga papírtálon elhelyezték szomszédjuk kertjének végében, majd minden nap képekkel illusztrált beszámolót írtak tapasztalataikról.

Nyolcadik nap
Mekkora egy gyerekes és gusztustalan baromság, gondolják erre sokan. Huckleberry Finn visszatérése online, gondolják mások. Rendüljön meg az emberiség értelmes mivoltába vetett hitünk: az húsok bomlását bemutató oldal minden különösebb reklámkampány nélkül első két hetében másfél millió letöltést számlált.

Nem véletlenül, hiszen a rothadó húst bemutató napló vicces, izgalmas, sőt fordulatos, akár egy brazil szappanopera. A kísérlet nyolcadik napján például boldogan integetnek Smithnek az épp kikelt légylárvák. Vagy egy hét múlva, amikor titokzatos módon sorban eltűnnek a hotdogok. Vagy az, amikor Chad disszidál, Smithnek pedig berokkan a digitális kameráján a zoom, ezért nagyon közel kell mennie a tányérhoz.

A dramaturgiai csúcspont az, amikor a brutális koncentrációjú dögbűz forrása után kutatva feltűnik a gonosz és hülye szomszéd kertjének középmagas gyöpén.

18. nap
Az utólag rovarkavalkáddá alakult hús a tizenkilencedik napon végül mégis eltűnik a tányérral együtt. Az izgalom kedvéért nem mesélem el, hogy mi történik ezután.

Aki ráun az infantilis tudományos kutatás dokumentációjára, még mindig szóakozhat az olvasók által beküldött haikuk és levelek gyüjteményén. Smithen és Chaden a tányérnyi nyüzsgő hús eltünte után sem lett úrrá a letargia: újabb terveikben tofuval és halakkal folytatott kísérletek szerepelnek. A határ a csillagos ég.

Váratlan fordulat

A bomló húsról Botondnak eszébe jutott a legutóbb kiürített albérlete, amelyben öt hete egy színespenésszel borított fasírtot hagytak. Micsoda véletlen egybeesés, micsoda izgalmak!
- a szerző


Váratlan fordulat visszatér

A képernyő bal oldalán a Könyvkereső és a Nyomtatott verzió között elhelyezett Linkek dobozban található "Stinkymeat" link egy napig használhatatlan volt. Oka: az oldal leállt. Átmeneti megoldásként jelenleg a rohadthús kalandjait hostoló Ontapra mutat a link. Köszönöm a türelmet.
- a szerző
  • Hírek
  • Lakáshitel