Mi ez a bécsi parlament tetején? Mert szóviccnek kicsit erős

2008.12.15. 14:37

Nem először keresztezi utunk a Szóvicc blogét. Most íme egy fantasztikus "reality szóvicc" a császárvárosból. Lássuk be, poénnak azért elég durva. Mi jöhet még ezután? Az osztrák főváros metszeti képét szolgálják fel majd Heinz Winklernél Wiener Schnitzelnek? A mókás megfejtéseken túl (felsőház, kettyintő épületek stb.) érkezett pár elgondolkodtató megoldás is a Szóvicc blog kommentjeibe, de persze kiváncsiak vagyunk a drága Urbanista-olvasók véleményére is.

second: Én is csodálkoztam, hogy mi az a kuckó a parlament tetején, de aztán egy osztrák kolléga felvilágosított, hogy az épület azon részének restaurálásához építették oda, hogy megfelelő körülmények között dolgozhassanak a szakik. Nem tudom pontosan, mit újítanak fel. Úgy rémlik, épületszobrokról volt szó. Sec.


Nekem egy kicsit hajmeresztőnek tűnik. Ehhez tényleg egy ilyen épületre van szükség? Vagy csak mókáznak a bécsiek, ami nem ritka náluk, ha középületekről van szó? Egy másik, talán kevésbé hihető, de annál zseniálisabb ötlet cyber pankáé:

ez nem az a mobilhotel nevű dolog ami járja a világot és mindig az adott város egyik nevezetességének a tetejére pakolják fel? meg lehet szállni benne, rövid ideig ott van aztán viszik a világ másik pontjára.

Van valakinek még tippje? Bár az is érdekelne, ki hova (mire) állítaná fel Budapesten a mobilhotelt és miért?