Friss kommentek

Bárki besétálhat az utcáról a régi városháza tömlöcébe

szeptember 23., 08:28 Módosítva: 2018-09-23 17:06
440
8 hozzászólás

Két éve már, hogy utoljára a régi budai városháza épületében jártam. Akkor még pallókon sétáltunk a kibelezett házban, az udvaron Bobcateket kerülgettünk, és néhol több szintet láthattunk át, mert egybe voltak bontva. Pénteken átadták a frissen elkészült épületet, ahol a Pallas Athéné Domus Sapientiae Alapítvány fog működni, míg az alsó részen kiállítóterek és vendéglátó egységek kapnak helyet. Szabó Levente (Hetedik Műterem) építész társaságában még az átadás előtt néztük meg, milyen lett az átalakítás. (Nem kedves olvasók, a politikai háttérről itt nem lesz szó – ahogy azt az Urbanistán megszokhattátok  –, akit az érdekel, itt nézzen utána .)

A Mátyás-templommal átellenben fekvő, sarokerkélyéről és óratornyáról ismert épület 7-800 éves történetét részletesen bemutattam a múltkor. Aki kíváncsi rá,  olvassa el , tényleg nagyon izgalmas. Itt most legyen annyi elég, hogy a kívülről egységes homlokzat valójában korban egymás után követő épületek tucatjait rejti magában: középkori, török kori, barokk épületelemek fonódnak egymásba kuszán, amiken persze a huszadik századi felújítások is rajtuk hagyták a nyomukat.

8 hozzászólás Tovább

Búcsúzzatok el a Valyo Kikötőtől

szeptember 21., 23:05 Módosítva: 2018-09-23 12:57
22
0 hozzászólás
Idén búcsúzik a Valyo
Idén búcsúzik a Valyo
Fotó: Millok Tamas / VALYO

Programok jövő hétvégéig. Nem vadászok, csak azt rakom be, ami véletlenül szembe jön, vagy külditek nekem. Itt a merítés mától jövő péntekig. Kacsakövező bajnokságtól a komoly konferenciákig.

Szólj hozzá! Tovább

Gerendaház? Nem, ez egy panellakás!

szeptember 21., 11:10 Módosítva: 2018-09-22 11:08
260
21 hozzászólás
2
Fotó: Otthontérkép
21 hozzászólás Tovább

Kortárs épület, amit a nyugdíjasok is szeretnek

szeptember 19., 17:08 Módosítva: 2018-09-20 09:35
117
7 hozzászólás

A cím nem valami ócska sztereotípia, hogyaszongya:

  • „kortárs” = üveg, acél, beton és mindenek előtt KOCKA,
  • „nyugdíjasoknak is tetszik” = mindegy, csak historizáljon.

Itt tényleg arról van szó, hogy elsősorban nyugdíjasoknak – sőt, bizonyos mértékig velük együtt – terveztek egy olyan kortárs épületet, amely nem csak a környezetével áll összhangban, de ismerve a budapesti újépítésű házak színvonalát, építészetileg is értéket képvisel. Megnéztük a most megnyílt Hegyvidéki Kulturális Szalon.

7 hozzászólás Tovább

Újabb fejlesztés a Váci irodafolyosón

szeptember 19., 09:43 Módosítva: 2018-09-19 18:17
35
11 hozzászólás

A Nordic Light irodaházról bővebben is szó esett már az Urbanistán, amikor a három ütemből még csak kettő volt kész teljesen. Ahogy akkor írtam, a főhomlokzatával "nem különösebben emelkedik ki a Váci úti házak sorából" a Paulinyi Gergely és Reith András tervezte épület, "belül viszont annál több eredeti részlettel büszkélkedhet", és egy csomó nagyvonalú megoldással. Szellemes a térkihasználása, a közös tetőkertje, a belső udvara.

És már akkor is szóba került, hogy "az irodaház már most is teljes, egész, működik, de a komlexum akkor lesz tökéletes egység, ha elkészül a harmadik ütem. Ez a környék kisvárosibb beépítéséhez igazodva otthonosabb, emberléptékűbb és szerintem szellemesebb is lesz, mint Vácira néző rész – külön nevet is kap: Nordic Light Trio."

Mindezt a tervezőiroda, a Lab5 honlapján található koncepciótervek alapján írtam (ott egy csomó látványtervet és más részletet is találtok az elképzelésről). Most megjöttek a végleges látványtervek egy sajtóközleménnyel és kiderült, hogy mire 2020 második negyedévében megnyílik, egészen máshogy fog kinézni. De ez tulajdonképpen nem baj. Sőt.

11 hozzászólás Tovább

Most már kinyomtatva is meg lehet venni a Fortepant

szeptember 15., 08:25 Módosítva: 2018-09-15 23:16
517
0 hozzászólás

Heti könyvajánló? Na persze!

Az Urbanista legjellegzetesebb műfaja az egyrészes sorozat. Amikor nagy csinnadrattával beharangozok valamit, aztán egy-két rész után kifullad a lelkesedés, összecsapnak a munka hullámai fejem felett, meg ilyesmi. A most induló heti könyvajánló sem fog hetente jelentkezni, ebben egész biztos vagyok, és nem fog örökké tartani, mert hát kinek van ideje ilyen tempóban könyveket olvasni, meg recenziókat írni. Viszont a nyáron rengeteg kötetet kaptam innen-onnan. Eredetileg egy nagy, átfogó ajánló cikket akartam belőlük csinálni, „Könyvek nyaralás mellé” vagy valami hasonló címmel, ahogy két éve a gyerekkiadványokból. Aztán kifutottam az időből természetesen. Viszont a fejemben megszületett egy csomó ajánló, amiket most sorra kiposztolok nektek hétvégéről hétvégére. Nem a kedvenceimről van szó, és nem is olyanokról, amiket a magam gyönyörűségére vettem meg ( időnként azért olyanról is írok persze), hanem amik szembe jöttek, amikkel megbombáztak a kiadók. Lássuk hát a sorban az elsőt!

Szólj hozzá! Tovább

Mit kezdjen magával az ember, ha érdekli az építészet?

szeptember 14., 12:53 Módosítva: 2018-09-14 13:19
40
3 hozzászólás

Már megint annyi programajánlót kaptam, hogy nem hogy elmenni nem győzök rájuk, de posztolni se tudok mindegyikről külön. Szóval akkor most tömbösítve kaptok egy nagy adagot a város, építészet, ingatlan, miegymás témában. Mától jövő csütörtökig.

3 hozzászólás Tovább

Majdnem összejött a magyar kézműves IKEA

szeptember 14., 08:03 Módosítva: 2018-09-18 16:23
329
3 hozzászólás

Vannak nagyszerű zenekarok, amelyek rövid útkeresés után megtalálják a saját hangjukat, azután kézzel-lábbal próbálják eltitkolni az első albumaikat, hogy valaha is játszottak mást, mint ami a védjegyükké vált. Ilyen mondjuk a Kraftwerk. Aztán vannak olyanok, amelyek a legkülönfélébb stílusokban próbálták ki magukat, de mindegyikben maradandót alkottak, és épp ettől kerek az életművük. Ilyen mondjuk a Beatles.

Kozma Lajos építész, grafikus, iparművész messziről nézve olyan mint a Kraftwerk, de valójában sokkal inkább a Beatleshez hasonlít. Mindenki a mostanában divatos, modern házairól ismeri, amiket a harmincas években tervezett, pedig a tízes években is egészen különleges dolgokat művelt. A hetven éve elhunyt művész emlékére nyílt most kiállítás a Műcsarnokban.

3 hozzászólás Tovább

Fantasztikus, tematikus kalózmedencét árulnak egy családi házzal

szeptember 14., 05:07 Módosítva: 2018-09-14 10:56
34
0 hozzászólás
kalózhajóorr
Fotó: Otthontérkép
Szólj hozzá! Tovább

Táncszínházat csinálnak az elhagyatott csepeli strand medencéjéből

szeptember 13., 08:53 Módosítva: 2018-09-13 16:39
312
7 hozzászólás

A PLACCC fesztivál egy igazán remek kezdeményezés, mely évről évre élettel tölt meg lakatlan helyeket, vagy éppen élettel telieket kezd el egészen másképp használni, mint ahogy azt megszoktuk. Bár maguk a művészeti produkciók se rosszak, nekem itt a blogon leginkább persze a helyszínek az izgalmasak. Az idei felhozatalból a legfurcsább, legeredetibb talán a Csepeli Papírgyár egykori strandja lesz.

A sporttelep és az egykori strand a Kis-Duna partján
A sporttelep és az egykori strand a Kis-Duna partján
Fotó: Google Earth

Tele vagyunk elnéptelenedett városi strandokkal. Nem is olyan rég szerepelt a blogon az inotai, melyet mindössze 3 millió forintért kínálnak eladásra, de hirdetik Szekszárd strandját is, igaz kicsivel drágábban. Budapesten talán az újpesti Tungsram a leghíresebb szellemstrand, de amerre én lakom, arra is van egy, a cinkotai.

Nos ebbe a sorba illeszkedik szépen a csepeli uszoda is, pedig azért ennél menőbb helyen nehéz elképzelni strandmedencét Budapesten. Méterekre a Duna-partról, ráadásul a Ráckevei-ágon, ahol közvetlenül a víznél sétálgathat az ember. 

7 hozzászólás Tovább

Budapest elfeledett zsidónegyede

szeptember 12., 05:22 Módosítva: 2018-09-12 15:29
293
0 hozzászólás
Teleki téri mesék
Fotó: Teleki téri mesék

A Teleki tér 22-ben működő lakászsinagógában akkor jártam először, amikor a Beyond Budapest (amúgy évekkel megelőzve a ma divatos városnéző sétákat) elindította a Nyócker csillagai nevű tematikus túráját a józsefvárosi zsidóságról. Józsefvárosról keveseknek jutnak eszükbe a zsidók, pedig ez is épp úgy zsidónegyed volt, mint mondjuk a VII. kerületi, úgy nevezett „Zsidónegyed”.  

Szólj hozzá! Tovább

Szerethető lett és szép a Turul-szoborhoz épült látogatóközpont

szeptember 10., 20:47 Módosítva: 2018-09-11 12:23
597
7 hozzászólás

Gyerekkoromban kifejezetten féltem a turulszobroktól, annyira csúnyán haragos volt valamennyi. Aztán évtizedekkel később rájöttem, hogy a hiba nem az én készülékemben van, a turul ugyanis nem egy morcos sas, pláne nem egy mérges keselyű, hanem a kifejezetten kecses és szép kerecsensólyom. Csak hát száz éve valamiért nem így ábrázolták őket, talán ez a „heroikusan összehúzott szemöldök” jobban illett a korszellemhez. A tatabányai turul – vagyis a fél ország számára „a” Turul – is ilyen volt, de amikor a múlt héten felsétáltam hozzá, csak mosolyogtam rajta, milyennek láttam harminc akárhány éve.

A látogatás oka az volt, hogy szobor környékét rendbe hozzák épp, és az új látogatóközpontot, a Dévényi Sándor tervezte épületet már meg is nyitották. Persze engem leginkább maga a ház érdekelt, de elmesélem azt is, milyen lett az egész környék. Bár még nincs teljesen kész minden, már most tökéletes egynapos program odaugrani a tágabb vonzáskörzetéből (amelybe egyébként simán beletartozik Budapest is: annyi vonattal elérni, mint HÉV-vel Szentendrét vagy Gödöllőt).

7 hozzászólás Tovább

Acél esküvői kápolnát épített magának az építészpár

szeptember 10., 10:18 Módosítva: 2018-09-10 22:07
337
13 hozzászólás

Nagyon izgalmas esküvői kápolna leírását kaptam meg a hétvégén, amit csak azért nem posztoltam egyből, mert magam is egy esküvőn voltam. Mészáros Orsolya és Gulyás Bálint fiatal építészek, akik két éve végeztek a Műegyetemen. Rövid spanyolországi kitérő után Budapesten kezdtek dolgozni, ahol megalkották saját cégüket a M Á S-t. Az elvevezés egyrészt kettejük családnevéből adódik össze, másrészt nem csak magyarul, de spanyolul is értelmes szó, azt jelenti: több.

13 hozzászólás Tovább

Kétgenerációs, földalatti családi házat árulnak Csömörön

szeptember 7., 05:07 Módosítva: 2018-09-08 16:10
260
27 hozzászólás
6?c=1536266734
Fotó: Otthontérkép
27 hozzászólás Tovább

Mitől is nagy szám a turai kastély felújítása?

szeptember 5., 10:55 Módosítva: 2018-09-07 07:20
355
17 hozzászólás

Ritkán kap akkora figyelmet egy műemlék épület felújítása, mint a turai Schossberger-kastélyé, melynek híre most bejárta a sajtót. Persze a nagy érdeklődés elsősorban a tulajdonosnak és a felújítást végző cégnek szól. A BDPST Zrt. viselt dolgairól itt írt az Index, de minket természetesen most sem ez, hanem maga az épület érdekel. Ha már ilyen sokat emlegetik, és valószínűleg emlegetni is fogják, nem árt rendbe tenni néhány fogalmat vele kapcsolatban, mert még a sajtóközleményben is írnak szamárságokat róla.

17 hozzászólás Tovább

Art decós bérgarázs a Víg utcában

szeptember 4., 11:28 Módosítva: 2018-09-12 12:43
203
4 hozzászólás

A Rákóczi téri csarnok mögött, a Víg utcában, a nyilvántartott lányok és józsefvárosi apacsok egykori vidékén, áll egy szürke, art decós motívumokkal díszített bérház, rajta „garage” felirat. Nem emlékszem már, hogy a rozsdától barnult gé, a kissé pöffeszkedő, majdnem spárgát csináló „a” vagy egyszerűen egyben az egész kopott, golyónyomokkal körbelőtt króm betűhalmaz miatt kezdődött minden – de valahogy az egész a harmincas évek lüktető Budapestjére dob vissza, a fekete-fehér Jávor-filmek és sofőrrel közlekedő méltóságos kisasszonyok világába.

Aztán amikor kicsit megkapargattuk a Víg utcai bérgarázs történetét, az is kiderült, hogy az intézmény valójában évszázados józsefvárosi hagyomány folytatója, az egyszervolt fuvarosvilág és bérkocsisdinasztiák nyomáből nőtt ki. A történet egyik pontján a „Der grosse Gott” is szerepet kapott.

4 hozzászólás Tovább

Gyönyörű modern lépcsők

szeptember 3., 13:19 Módosítva: 2018-09-03 19:09
18
3 hozzászólás

Egyértelmű, hogy a lépcső a leghálásabb téma az építészeti Insta-profilokon. Egy lépcsőház tengelyébe lőtt kép, az nagyjából olyan lájkmágnes nekik, mint a szép táj + fürdőruha kombó egy celeb instáján. 

Persze az igazán jó fotóhoz azért nagyon jó lépcső és nagyon jó fotós kell. Most a Magyar Építőművészek Szövetsége (MÉSZ) és a Cseh Centrum közös szervezésében egy olyan kiállítás nyílik Modern staircase címmel, ahol létrejön ez az együttállás.

3 hozzászólás Tovább

Meghökkentő szobrokat helyeznek ki a Duna-partra

augusztus 31., 14:06 Módosítva: 2018-09-01 08:31
261
3 hozzászólás

A Duna és a város kapcsolata, blablabla. Tényleg annyiszor leírtam már, hogy miért fontos mindez, hogy nem is kezdem ismételgetni. Mégis nagyon jó, hogy időről időre, újra és újra felbukkan a téma.

Egyrészt, mert mindig születnek új, eredeti ötletek a figyelemfelhívásra. Legutóbb például a WWF és a Valyo szervezésben egy kilométer hosszú festmény került ki a rakpartra, a MOME hallgatói pedig egy betonmelegedő tervével nyertek nemzetközi díjat.

Másrészt pedig nagyon fontos, hogy ne csak egyetlen kampány legyen, amiről pár napig sokan beszélnek, aztán mindenki elfelejti az egészet. Fontos, hogy folyton terítéken maradjon a téma, és minden fővárosi polgárban tudatosuljon: van egy páratlan természeti adottsága a városának, amit egyelőre nem használnak ki.

A legújabb ilyen kezdeményezés a Duna-Hack ezen a hétvégén – vagyis augusztus 31-től szeptember 2-ig. 

3 hozzászólás Tovább

Csodálatos Photoshop-sövény Ráckevéről

augusztus 22., 14:04 Módosítva: 2018-08-22 23:52
220
3 hozzászólás
fba512b5-4af1-4508-9731-0b1eb6181f8c 1024x768b
Fotó: ingatlanbazar.hu
3 hozzászólás Tovább

Apróhirdetésben árulják a városi strandot és a fedett uszodát Szekszárdon

augusztus 12., 07:59 Módosítva: 2018-09-12 15:53
101
5 hozzászólás
Szekszard  kozpont kozeli   Elado fejlesztesi telek 645531159031
Fotó: Jófogás
5 hozzászólás Tovább

A pénzes nyugalom szigete Józsefvárosban

augusztus 10., 00:20 Módosítva: 2018-08-14 08:49
133
6 hozzászólás

Ami az arisztokráciának és a nagypolgárságnak a Városligeti fasor elegáns villanegyede, az volt a középosztálynak a József főherceg telep Rákosszentmihályon, a mátyásföldi telep vagy a bírák és ügyészek telepe a Svábhegyen. Mind közül az egyik első, az 1880-as évek elején a Házépítő Tisztviselők Egyesülete által indított kezdeményezés – ahogy ma ismerjük: a józsefvárosi Tisztviselőtelep.

Az 1880-as években keletkező telepről a tízes évekre kiszorultak a tisztviselők, Babits tanárként már „úri elvonult családok és pénzes nyugalom között tanyázott és írta verseit pár évig. Bár a Tisztviselőtelep magán viseli a második világháború után a kitelepítés és a régi lakások kényszerátalakításainak nyomait, az itt élő sokgenerációs telepi családok ma is őrzik az elmúlt idők emlékét.

Az Elnök utca elnevezéséről múltkor írtunk, most jöjjön a keletkezéstörténet.

6 hozzászólás Tovább

Világhírű építészirodák is indulnak a Közlekedési Múzeum pályázatán

augusztus 9., 18:11 Módosítva: 2018-08-10 12:18
387
20 hozzászólás

Úgy tűnik, vége a Közlekedési Múzeum épülete körüli hercehurcának, és végre egyenesbe kerül a projekt sorsa. Eredetileg csak arról volt szó, hogy a jól ismert városligeti épületet felújítják, visszaállítva eredeti szépségét, aztán később úgy döntöttek, lebontják és kicsivel arrébb építik fel újra. Miután menet közben kiderült, hogy az új ház nem alkalmas az tervezett funkció betöltésére, a Közlekedési Múzeumnak új helyszínt jelöltek ki Kőbányán, az egykori Északi Járműjavítóban. (A helyszín amúgy korábban, itt az Urbanistán is felmerült.)

Persze érthetetlen, minek kellett megfutni ezt a fölös kört (és miért kell most Innováció Háza néven egy elég erőltetett funkciót találni az újjáépülő múzeumnak), de ezzel mostantól ne foglalkozzunk. Örüljünk az új fejlesztésnek, mert tényleg nagyon penge lesz. Vagy legalábbis lehet.

20 hozzászólás Tovább

Mint a rátótiak a népmesében

augusztus 7., 16:11 Módosítva: 2018-08-08 11:19
139
8 hozzászólás

Van egy magyar népmesetípus, a falucsúfoló. Ezek a mesék mindig arról szólnak, hogy egy faluban (általában persze a rivális szomszédnál) micsoda butaságokat csinálnak: csikótojásnak vélik a tököt, elvetik a sót, hogy több teremjen, és ha felveri a gaz a környékét, megpróbálják arrébb húzni a templomot, ahelyett, hogy körbekaszálnák.

A Tarcal határában húzódó mandulási álpincesor épp olyan, mintha egy ilyen népmesében szerepelne. A történetét az idei Hello Wood Építész Mustráján hallottam, ugyanis a Szent István Egyetem tájépítész-hallgatói, Valkai Csaba és Zelenák Fruzsina vezetésével épp ezen a helyen építettek egy kilátópontot.

8 hozzászólás Tovább

Lebontják a Dózsa György úti toronyházat

augusztus 3., 13:01 Módosítva: 2018-08-03 13:21
188
23 hozzászólás

A Vízművek eladta a Váci út 23-27 szám alatti irodáját, a "modern" toronyházat. A Hvg.hu azt írja a XIII. Kerületi Hírnök alapján, hogy az egykori székházban működő ügyfélszolgálatok augusztus 10-ével megszűnnek, itt volt a Főtáv és a DHK Hátralékkezelő és Pénzügyi Szolgáltató is. A lap szerint a bontási munkálatok miatt lesz erre szükség, és a Hvg-nek több helyről is megerősítették, hogy az "épületet elbontják".

Az egész ingatlan évek óta pusztult, a felújítás és korszerűsítés pedig többe kerülne, mint a bontás és egy új épület felhúzása, írja a lap, ami szerint a "Vízművek-iroda bontása egyébként nem engedélyköteles".Az új tulajdonos a Skanska, a svéd ingatlanfejlesztő cég, amelynek már több épülete is van Budapesten, a közelben például a Kassák Lajos és a Lőportár utca sarkán, egy másikat pedig a Váci út és a Süllő utca kereszteződésében.

Az épületet 1979-ben kezdték építeni  és két évvel később adták át, összesen 26 ezer négyzetméternyi területen voltak itt irodák.

23 hozzászólás Tovább

Emlékművet állítottak az ország legismertebb gólyájának

augusztus 3., 07:45 Módosítva: 2018-08-03 13:09
571
5 hozzászólás

Bodrogkeresztúr az utóbbi években leginkább azzal került a hírekbe, hogy ott él Fülöp, a gólya, aki télen sem hagyja el otthonát. Fülöpöt az egész település, sőt az egész ország szerette, még futóversenyt is elneveztek róla. Aztán idén júniusban jött a szomorú hír: a gólya, aki már 13 éve élt folyamatosan a környéken, nekirepült egy villanyvezetéknek és elpusztult.  

Fülöp
Fülöp
Fotó: Majercsák Bertalan / Aggteleki Nemzeti Park

A Hello Wood idei Építész Mustrájának - melyről részletesen írtam nem is olyan rég - épp Bodrogkeresztúr volt az egyik helyszíne. A Pécsi Tudományegyetem hallgatói, akik itt dolgoztak, eredetileg is gólyás témában gondolkodtak Fülöp (és a településben amúgy is szép számmal tanyázó faj) miatt. Amikor megtudták a szomorú hírt, elhatározták, hogy emlékmű lesz az építményükből.

5 hozzászólás Tovább

Melege van? Vegyen strandot!

augusztus 1., 15:22 Módosítva: 2018-09-12 15:54
246
8 hozzászólás
8 hozzászólás Tovább

Fából épült újra a Szerencsi Cukorgyár kéményfüstje

augusztus 1., 00:11 Módosítva: 2018-09-10 09:32
1460
6 hozzászólás

A Hello Wood mindenkinek mást jelent. Van, akinek egy tervező irodát, amelyik fával dolgozik, vagy annak egy műhelyét, másoknak egy tábort Kapolcs mellett, Csórompusztán, vagy egy rakás faizét a Balaton közelében, esetleg adomány-karácsonyfákat évről évre több helyen. Az egyik legösszetettebb és legizgalmasabb kezdeményezésük az Építész Mustra a Tokaji-borvidéken - kevés olyan kezdeményezést tudok, ahol tényleg minden szereplő nyertesen kerül ki az egészből. Tavaly csak egy rakás sajtófotó alapján számoltam be arról, hogy milyen is az egész, most egy napra leugrottam a táborba, és most elmesélem milyen. Röviden: baromi jó.

6 hozzászólás Tovább

Világbajnok magyar látványterv

július 31., 09:46 Módosítva: 2018-08-01 07:31
663
2 hozzászólás

A címben és az alcímben tulajdonképpen mindent leírtam, csak azt nem, hogy tökre örülök neki, gratula a Brick Visual csapatának!

A világ egyik legfontosabb építészeti magazinjának, az Architizernek a díját egy Genfbe tervezett munkával, a Champ du Chateau Projecttel hozták el, renderelés és modellezés kategóriában. Ráadásul nem csak a közönségdíjat - amiben azért elég erősek tudunk lenni, mi magyarok -, hanem a zsűriét is.

A zsűri még júniusban döntött, a közönségszavazást pedig július 10-én zárták le, de az eredményt csak tegnap jelentették be. A többi döntős munkát, és a többi kategóriagyőztest itt nézhetitek meg, az előzményeket pedig itt találjátok.

Kövesd az Urbanistát Facebookon, Twitteren, vagy újabban akár Instagramon is:

Zubreczki Dávid / Urbanista (@zubreczkidavid) által megosztott bejegyzés,

2 hozzászólás Tovább

1,5 milliárdos villát árulnak a Stefánián

július 25., 09:37 Módosítva: 2018-07-25 22:24
74
5 hozzászólás
stefánia 77.PNG
Fotó: Google Earth
5 hozzászólás Tovább

Egy kilométeres olajfestményt állítottak ki a Duna-parton

július 24., 15:16 Módosítva: 2018-07-24 19:08
721
3 hozzászólás

Csak ma látható az a gigantikus festmény a Duna-parton, ami furcsa módon magát a Duna-partot ábrázolja. Aki megnézi délután, az estére még kényelmesen átér a kísérő rendezvényekre a Valyo kikötőbe. Aki nem, az még kényelmesebben. Ana Tudor festményét ma délben mutatták be a sajtó képviselőinek és a pogácsás néniknek.

3 hozzászólás Tovább