Lemosták Kátyát a Lánchídról - urbanistaposta

2009.03.26. 17:34

 

Hopp, bepottyant egy nyíltlevél-féle a postaládánkba (legalábbis az illetékeseken kívül néhány városblog is megkapta), arról hogy eltűnt a Lánchídon évek óta (évtizede?) látható cirill betűs felirat. Túl azon, hogy a graffitieltávolítás szép CSR-módszer, amit többen is felfedezhetnének végre, lehet, hogy a Fővárosnak nem a vállalati szférára kellene hagynia a hídmosást:

 

Tisztelt Főpolgármester Úr, Belvárosi Polgármester Úr, tisztelt Sajtófőnök Asszony!

Mint bizonyára Önök is örömmel értesültek róla, civil kezdeményezésre eltávolították a Lánchíd oldaláról az évek óta látható cirill betűs "Katja, szeretlek - Petja" feliratot. A felirat eltávolítása egy reklámszakmai klub szervezésében és felajánlásával történt, kb. 60 perc alatt. A részletekről pld. itt olvashatnak: http://www.kreativ.hu/cikk.php?nl=2933&id=23605&aai=0&s=0

Egy civil, Budapest-lakos kérdései:
- nem zavarta éveken keresztül egyik hivatalt sem, hogy Budapest legfőbb szimbólumán, naponta százezrek olvashatták e szívet melengető feliratot?
- a kézenfekvő 60 perces megoldás miért nem jutott sem a Főpolgármesteri Hivatalnak, sem a Belvárosi Önkormányzatnak eszébe?
- milyen tanulságot vonnak le ebből a civil kezdeményezésből?

Válaszukat várva,

Üdvözlettel,
Kötcsei Csaba