Mit tegyünk, ha büdös a szomszéd? Rendszeresen műanyagot égetnek, a lakók tehetetlenek

2009.04.23. 19:52
Hot


"Egy baromi nagy off lesz" - kezdte a kommentjét Kukurusnyák Rémus, de mivel érdekes témát vetett fel, gondoltam megér egy posztot. A probléma, a szüleik egyik szomszédjával van. Ők ugyanis

"lassan napi programot csinálnak abból, hogy égetnek valami műanyagot vagy gumit, aminek a füstje természetesen felénk száll, és hiába a zárt ablak, bejön akkor is a szag (tudom,szigetelés...)

Ilyenkor kint egyenesen nem lehet megmaradni, annyira tömény és büdös.  Nem egyszer előfordult már, hogy szüleimnek megfájdult tőle a feje. Szóltak már nekik, semmi változás, szóltak a jegyzőnek, ő nem tehet semmit, vajon van erre megoldás? (Pl. birtokháborítás? tudom meredeken hangzik, de akkor is...)Telente sem fával tüzelnek hanem rongyokkal, annak a szaga ugyanígy felénk áramlik. A leendő tanácsokat előre is kössz"

A témáról megkérdeztünk egy önkormányzati összekötőnket, akinek az volt az első reakciója, hogy "tuti kábelt égetnek". Aztán elmondta, hogy a szabályozás ugyan önkormányzatonként változhat, de sok helyen meg van határozva, hogy mikor lehet égetni és mikor nem. Mármint lombot, avart, fanyesedéket, ágakat. Gumit égetni elvileg nem szabad, szóval lehet, hogy érdemes lenne utánanézni a dolognak az önkorin.