Eltűnik egy negyven éves pécsi park

2009.06.01. 14:15

"Pécsett a Megyeri téren eddig egy park terült el, ahova a környékről bárki leugorhatott levegőzni. Játszótér is volt, ahol a gyerekek szórakozhattak. Erre most hétfőn a teret lezárták, a fákat kivágták, és építkezésbe kezdtek. Mint kiderült, az önkormányzat már 1994-ben eladta a területet, de azt továbbra is sajátjaként gondozta: füvet kaszált, kukákat, lámpákat telepített, fákat ültetett. A lakókat félrevezették: az építésről szóló tájékoztatást csak a polgármesteri hivatal bugyraiban függesztették ki. Az építtető nem mellesleg egy közép-amerikai offshore cég. Most tiltakozni próbálunk, hogy ne épülhessen meg az épület, és továbbra is helyén maradhasson a park."

 

írták az Urbanistának címzett levelükben az ott élők, akik blogot is indítottak az ügyről. Az egész kálváriát bemutató indító poszt több furcsaságra is rávilágít a levelükben említett offshore-háttér és a furcsa önkormányzati gondoskodás mellett. Sajnos nagyon úgy néz ki, hogy a park pusztulásának dokumentálása és a tiltakozás mellett nem nagyon tehetnek semmit a helyiek, hiszen,mint az Index írja:

 

Az ügy végül a Legfelsőbb Bíróságig jutott, ahol az a döntés született, hogy az épület az illeszkedés követelményének eleget tesz, a felügyeleti kérelem pedig határidőn túl érkezett. Ez ellen a város már nem fellebbezett. Papp Judit főjegyző ezt azzal magyarázta, hogy nem látták értelmét a fellebbezésnek, de a területet szívesen visszavásárolta volna az önkormányzat.