Budapest az egyik legkevésbé ismert világváros. A legjobb eredményt a "tisztaság, városkép, klíma" kategóriában értük el

2009.06.25. 18:46

elpe: DSC07413

 

"Párizs áll az általános "városmárka" lista élén, amelyet Sydney, London, Róma és New York követ. Budapest a 38. helyet foglalja el a városok rangsorában. A legkedvezőbben a lengyelek ítélték meg fővárosunkat, náluk a 13. helyen állunk." Ismét egy szórakoztató lista, ezúttal 50 nagyváros ismertségéről. A Portfolio.hu ingatlanmagazingja, a REsource által közölt "index az egyes városokról a világban kialakult képet méri, amely befolyásolja az emberek döntését arról, hol éljenek, hol dolgozzanak és hol nyaraljanak". 

A végleges rangsor hat mutató listáját összegzi. Ezek:

  • "jelenlét (a város ismertsége és globális tevékenységéről kialakult kép),
  • fontosabb városjellemzők (tisztaság, városkép és klíma),
  • lakhatási előfeltételek (elérhető árú lakhatás és a közszolgáltatások minősége),
  • emberek (barátságos emberek, személyes találkozások és kulturális sokszínűség),
  • városi élet (érdekes események, tevékenységek és életstílusok) és
  • potenciális lehetőségek (az a lehetőség, hogy az adott hely alkalmas üzleti tevékenységhez, munkakereséshez és iskolába járáshoz).

Budapest a legjobb eredményt a fontosabb városjellemzők kategóriában érte el, a 28. helyen végzett. Amellett, hogy fővárosunk vonzerejét kedvezően ítélték meg a válaszadók, Budapest egyike a legkevésbé ismert városoknak. Ebből a szempontból a 41. helyet foglalja el"