Helikopterleszállós hotel a Belvárosban. Alig száz méterre az USA nagykövetségétől

2009.08.27. 09:45

fotó: hotelpresident.hu

 

Helikopterleszálló-pályás budapesti szállodáról már volt szó az Urbanistán, de az egyrészt csak egy látványterv volt, másrészt meg az alighanem egy kényszermegoldás. (Ott tulajdonképpen nem is heliportot tettek a szálló tetejére, hanem a pálya alá raktak egy hotelt: ugyanis a Baleseti Központ leszállójának helyén épül majd egyszer valami, ami kénytelen lesz ellátni a korábbi funkciót is.)

Na de kanyarodjunk csak vissza a Belvárosba. Ott ugyanis ha minden igaz, már szeptemberben átadnak egy szállodát a Hold utcában Hotel President néven. Kívülről semmi különös, végül is belülről sem - már amennyire egy tényleg pazar luxus szálló nem különös. Ami igazán egyedivé teszi, az a heliport:

Az épület tetején kialakított helikopterleszálló Budapest új kilátóterasza és legkülönlegesebb rendezvényhelyszíne lesz egyben.

Szállodánk tetején a nemzetközi és az Uniós szabályoknak megfelelő "Heliport"-ot létesítettünk. A leszállóhely különösen alkalmas állami delegációk, nemzetközi küldöttségek fogadására. A Ferihegyi repülőtérről - a közúti forgalom kiiktatásával - 6-7 perc alatt elérhető a kormányzati negyedben álló szállodánk. A rendelkezésre álló luxus helikopterrel a védett delegáció egy óránál valamivel hosszabb repülési idővel elérheti az ország bármely pontján lévő programhelyét, illetve látogatást tehet a szomszédos országokban.

Nem is hangzik rosszul. Nekem sem azzal van bajom, hogy vajon ki fog itt röpködni, hanem hogy mit fog hozzá szólni mondjuk az Amerikai Egyesült Államok nagykövetsége, amelyik elég kényes az ilyesmire, és nem szívbajos, ha utakat kell lezáratnia a biztonsága érdekében. Ja és légvonalban pedig száz méterre ha van a hoteltől. Na most vagy ők lesznek a potenciális felhasználói, vagy az egész heliport csak marketingfogás.

[via: hg]