Ó az a csodálatos purhab! Kinek milyen sztorija van róla?

2009.10.09. 13:35

Epic-Kludge-Photo-BottledElectricity

A PUR-hab feltalálása olyan jelentőségű előrelépés az építőipar történetében, mint mondjuk az üvegé. PUR-habbal gyakorlatilag mindent meg lehet csinálni, kitűnő ablakrögzítő, kádszigetelő, réstömítő, szobrok alapanyaga lehet, kis mókusok kenyérre is kenhetik. Elképesztő, mi mindenre jó, állítólag az űrhajókban is vannak poliuretán cuccok. Na akkor majd pont egy vacak nyílászárót ne lehessen berakni vele a helyére?

Ezért is furcsa, hogy eddig nem merült fel a téma az Urbanistán, csak a tegnapi 2009-es év háza kapcsán, na de akkor rögtön két kommentben is:

 

xiau.ling: kicseréltettük egyik ajtónkat műanyagra, nagyon jól teszi a dolgát, de nem ékelték ám mikor rakták.. az egyik megfogta, a másik vízmértékkel benézte úgy kb-ra és úgy fúrták a keretet. én meg percekig nem kaptam levegőt, hogy ilyen van?? elküldtem őket bagózni, amíg én meg kiporszívóztam a küszöb alól 3 centi sittet, mert azzal együtt akarták benyomni pur habbal. az ilyet még árkot ásni sem küldeném el, mert olyan lesz mint az ekg görbe. amikor az ablakainkat cseréltettük, akkor már ott nyüzsögtem a "mesterek" körül és addig nem fújhatták, míg be nem vizezték a felületeket, azok meg néztek, hogy minek? mondom mert a pur hab palackra rá van írva. ilyen körülmények közt hogy a rákba vár az ember minőséget? arra sem képesek, hogy elolvassák ami rá van írva.

 

totorohun: A pur hab csodákra képes :) Nálunk a műanyag kád alá fújta be a mester, úgy hogy a dagadó hab felemelte a kádat. Az első pár fürdés során a kád elvált az oldalsó csempéktől, mert a purhab nem tartotta meg a súlyunkat. Másik szaki egyből látta mi a gond ahogy belépett, nem az első ilyen javítása volt...verhettük szét újra a fél fürdőt :(

A nyitó illusztráció a világ legjobb buherablogjáról, a thereifixedit.com-ról való. A képhez fűzött legjobb komment pedig a "plug and pray" volt. Íme még néhány PUR-hab-felhasználási mód a közlekedésben ugyanonnan, a hordozható számítógépé meg innen lopva, ahol még sok fotó van róla.

Epic-Kludge-Photo-Sealed
Epic-Kludge-Photo-WordsFailMe
 http://www.g-news.ch/articles/nhp200nc/images/carry.jpg