Miért rossz autózni a Kerepesin? A csatornafedelek a kerekek nyomvonalában vannak, a felüljárót meg elfelejtették felújítani

2010.05.11. 08:58

 

Ismerve a budapesti útviszonyokat, talán nem olyan súlyos dolog, amit Pilgram szúrt ki a Kerepesi úton - bár azért nekem is feltűnt például, hogy az Aréna előtt elhajtva kifelé a városból hirtelen óriásit nyekkenünk. Az ilyen apróságokban inkább az a bosszantó, hogy egy kis odafigyeléssel meg lehetett volna csinálni normálisan is.

 

Nekem azt mondjátok el (és már akartam erről Dának írni egy levelet), hogy a Kerepesi úton, ezen a szakaszon (www.norc.hu/pano/Cn1julRz/) miért sikerült úgy felújítani az utat, hogy MINDEN EGYES KIBEBASZOTT (elnézést) csatornafedél egészen pontosan az autók kerekeinek nyomvonalában van? Nem gondolt erre valaki, hogy esetleg (mert hely lenne) az egész úttestet 20-30 centivel jobbrább vagy balrább alakítsák ki, és a megfelelő útburkolati jelekkel úgy megoldani a csatornafedeleket, hogy azok középre, vagy a sávok közé essenek?? Hihetetlenül töketlen, impotens, idióta, barom banda dolgozik a városvezetésben, ha ilyen minimális dolgokra is képtelenek odafigyelni, főleg ismervén a remek minőségű magyar aszfaltot, a magyar építőipari vállalkozók lelkiismeretes voltát, illetve az útpálya (különös tekintettel a csatornafedeleknél történő) világhírű ú.n. "echte magyar" szintezési technológiát, melynek lényege, hogy a csatornafedél, még VÉLETLENÜL SE legyen egy szintben az úttesttel.

 

Továbbgurulva a Kerepesin, találkozhatunk a hazai szervezőkészség, odafigyelés, igényesség és hozzáállás újabb csimborasszójával, ezen a szakaszon (www.norc.hu/pano/9DMsH5ux/) ugyanis ezt a kb 100 méteres máv felüljárót nem sikerült felújítani: előtte és utána elfogadható az aszfalt (leszámítva a csatornafedeleket), ellenben ez a szakasz úgy ahogy van kimaradt a felújításból, és a régi Thököly út legszebb dudorjait és lyukait idézi, melynek eredményeképpen a dinamikusan autózható Kerepesi út ezen szakaszán nyomni kell egy satut, hogy ne b@ssza szét azonnal a felfüggesztéseket az úttest. Nem tudom, hogy ki volt a kerepesi út felújításának felelőse, de innen gratulálok, és kívánom neki, hogy egy jó szálkás lapátnyelet kelljen viselnie élete végéig az ánuszrózsájával szorítva.