Tizenhét méteres fadinoszaurusz épül az Erzsébet téren

2010.10.01. 15:44
f2

 

Nem gondoltam volna, hogy 15-20 éve indult dinóláz máig kitart. Amúgy szeretem őket, még akkor is ha bosszant, hogy emiatt már senki sem használja a tisztességes nevüket (sárkánygyík) és egy alsós általános iskolás több őshüllőt tud felsorolni latinul, mint az utcájában élő állatot magyarul. Na de mint mondtam, én szeretem őket, ez a nagy fa monstrum az Erzsébet téren meg egész jónak ígérkezik - átmeneti jelleggel. Sajtóközlemény és korábbi fotók alant:

 

 

"Idén első alkalommal rendezte meg a MOME line – design műhely (www.momeline.hu) és az Újirány Építésziroda (www.ujirany.com) az első magyar Wood Fesztivált, ahol a résztvevő csapatok egy-egy kilométer fenyőlécből hoztak létre összecsukható vagy szétszerelhető szobrokat és installációkat. A Design Hét 2010 ideje alatt az itt készült legmonumentálisabb szobrot, a tizenhét méter hosszú dinoszauruszt állítjuk ki a Gödör füves területén. A szobor Szőke Gábor Miklósfrissdiplomás képzőművész (www.tikito.com) és csapatának (Boromissza Júlia, Cserháti Csinszka, Debreczeni Péter, Nagy Anna) munkája. A Művésztelepen készült további installációkat október 6-ától a Ligno Novum szakvásáron láthatják az érdeklődők. 

Három egyetem (a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Nyugat-Magyarországi Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézet) hallgatói vegyes csapatokat alkotva csapatvezető segítsége mellett dolgoztak egy hétig az építészeti és képzőművészeti szempontból egyaránt érdekes formákon, amelyek mindegyike kötődött valamilyen formában az inspirációt és táborhelyet egyaránt nyújtó Csongrádi Művésztelep környezetéhez.

A kiállítás megnyitója 2010. október 1-jén pénteken, 17:00-kor a Gödör füves területén lesz, további anyagok és információk a www.momeline.hu honlapon a Projektek > Wood Fesztivál menüpont alatt találhatók."

 Ha valaki arra jár, dobjon már egy fotót róla, milyen lett. Kösz!