Hová lett az LCD-s HÉV-kijelző?

2010.11.16. 09:02

Az LCD-s HÉV-kijelzők olyanok voltak, mint az orosz kakukkos óra a viccben, amelyikből időnként kiugrik a kismadár és megkérdezi mennyi az idő. A méregdrága elektronikus táblákon ugyanis elég gyakran csak annyi volt kiírva: Kérjük figyelje a menetrendet! Most meg már ennyi sem. Attila (aki már korábban is adott tippeket az Urbanistának) ugyanis észrevette, hogy eltűntek, ráadásul meg is próbálta megfejteni a köddé válás okát. Íme:

 

 

Eltűnt a HÉV-monitor a Szépvölgyi úti megállóból

Attilától

Hova tűnhetett az elmúlt évek Hagyó-hagyatékából sokat idézett LCD-monitor a Szentendrei HÉV Szépvölgyi úti megállójának peronjáról? Néhány tipp:

A. Az ügyészség lefoglalta bűnjelként a Hagyó elleni nyomozáshoz, a szakemberek jelenleg is vizsgálják a feltűnő ár-érték aránytalanságot és a furcsa műszaki paramétereket.

B. Egy utazó úgy döntött, hogy mivel úgyis a mi adóforintjainkból létesült az utastájékoztató rendszer, ha már az eredeti célra nem használható, hazaviszi, hogy eredeti rendeltetése szerint nézze rajta a kereskedelmi tévék szappanoperáit és tehetségkutató műsorait.

C. Egy Hagyó-szimpatizáns bevitte a Venyige utcába, hogy az előzetes letartóztatásban lévő ex-politikus komfortérzetét fokozza vele.

D. Tarlós csapata szedte le, hogy megvizsgálja, milyen eredeti trükkel lehet százmilliókat kivenni a BKV költségvetéséből.

E. A Papcsák-istálló legújabb felfedezettje, Budai Gyula elszámolásügyi kormánybiztos helyezte biztonságba, hogy legyen bizonyítéka a következő leleplezéshez.