A Hadid-féle csigaház helyett hotel épül a Szervita téren

2011.06.28. 19:53

Szegény Szervita térrel olyan jó lenne már kezdeni végre valamit. Van egy csomó izgalmas, érdekes, szerethető épülete, pompás a fekvése is, még sincs valahogy kitalálva sehogy se. Még azt sem tudni, hogy mi lesz három meghatározó épületével, a telefonközponttal, az OMFB-irodaházzal és az Interag-parkolóházzal. Nos az utóbbi kettő helyére korábban ugye a Hadid-féle csigát tervezték (ez van ugye a képen), de most már biztos, nem az épül oda, hanem egy 370 szobás hotel. Mint a napi.hu írja:

Az Orco-csoport által februárban értékesített épületegyüttest beruházója, a Mundial Kft. a jelenlegivel azonos volumenű, 22 ezer négyzetméteres komplexumként újítja meg, itt-ott bontásokkal és újjáépítésekkel. Irodabérlők helyett szállóvendégeket fogadnak majd az itt létesülő 370 szobás hotelben, a parkolóban pedig 240 gépkocsi számára biztosítanak helyet. Információink szerint az üzemeltető a holland érdekeltségű Motel-One lánc lesz.

A tervezők a immár másodszor vitték a fővárosi tervtanács elé az épület építési engedélyezési tervét, amelyet bizonyos módosítási javaslatokkal a tervtanács engedélyezésre javasolt.

Kíváncsian várjuk a látványterveket! /Tipp: Sadia, kösz!/