Ilyen lesz az Országház új díszkivilágítása

2011.08.11. 07:48
Díszkivilágításba öltözik a Parlament

 

Augusztus 20-án debütál az Országház új díszkivilágítása, ami olyan lesz, mint a fenti képen látható. Emlékeztetőül: korábban csak a kupolát, valamint a fontosabb oszlopsorokat emelték ki fémhalogén-lámpás fehér fénnyel. így nézett ki:

 

Díszkivilágításba öltözik a Parlament

 

"Minden homlokzat és tetőzeti elem meleg-sárga nátriumlámpás egyenrangú díszkivilágítást kap. A világítás kialakítása lépcsőzetes elrendezéssel történik, melyet az épület elé telepített vagy süllyesztett, oszlopokra és a homlokzatra szerelt, illetve a tetőzeten elhelyezett lámpatestek alkotnak, és az erkélyekre felszerelt lámpatestek egészítenek ki.

Ez a rendszer az Országház egészét egyenrangúan láttatja, kiemelve annak építészeti nagyszerűségét. A próbavilágítások már lezajlottak, melyek során a szakemberek megállapíthatták a lehető legszebb hatás eléréséhez szükséges szögeket. A pontos tervezés azt is lehetővé teszi, hogy a keresztbevilágítások elkerülésével a fényszennyezést is csökkentsék."

- áll az átalakításról kiadott anyagban. Az biztos, hogy jobban belesimul a többi díszkivilágítás közé, kérdés, hogy ez előny-e. Nekem mindenesetre tetszik!