Egy régi bordélyház. Előbb csak a stukkók fura szája tűnt fel

2011.08.22. 08:52

20100904053

Rákócziék párizsi bordélyháza után jutott eszembe (szegény fejedelmünk neve valahogy mindig a rosszlányokhoz kötődik), hogy hát száz éve Budapesten is volt jó néhány ilyen intézmény. De vajon mi lehet ma ezekkel az épületekkel? Én a magam részéről egyet ismerek, melyről azt mondják, eredetileg piros lámpás háznak épült.

Már korábban is gyanús volt a házfalon a stukkók fura szájtartása a Keleti Károly utca és a Kitaibel Pál utca sarkán. Aztán amikor valaki elmondta, hogy tudomása szerint az épületben egykor bordély működött, alaposabban szemügyre vettem. Tényleg nagyon különös, hogy a földszinten sem ablakok, sem üzlethelyiségek nincsenek, apró ablakai pedig karnyújtásnyi magasságban kezdődnek.

Egyébként is nagyon fura az ablakelosztás, ha normális lakóház lenne belül nem indokolná semmi, a fura cellaszerűen sorakozó ablakokat, miközben befelé hatalmas terasz nyílik. Vagyis hihetőnek tűnik az elmélet.

 

 

Ha valaki járt már benne, vagy esetleg ott él, írja meg mit tud a ház történetéről*. És persze jöhet bármilyen bordélyháztipp. Kortárs bordélyokról mondjuk nem szívesen írnék. Egyrészt mert ugye természetesen nem léteznek, khm-khm, másrészt meg nem szeretném, ha idejönne hozzám egy morcos alak és elvenné a kedvem a blogolástól, vagy úgy általában a jobb kezem, esetleg a tüdőm használatától.

*Köszönöm a kommentet!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport