2,3 milliárdos villa a XII. kerületben. Mi kerülhet rajta ennyibe?

2011.11.15. 10:00

Szoktak kérem röpködni itt az Urbanistán tíz számjegyű hirdetések. Lakásból nem is egy van Budapesten milliárd felett, családi házból pedig nem csak a Gellérthegyen, de akár a XVII. kerületben is vehetünk ilyet (bónusz kétes háttérrel). Aki több milliárdért szeretett volna ingatlant venni az elmúlt években, az is válogathatott a legkülönfélébb ajánlatok közül: legyen az modern kastély, épületcsoport a Budai Várban vagy épp egykori szivattyúház. Na de családi ház 2,2 milliárdért? Ilyet nem nagyon találtunk eddig az ingatlan.com kínálatában.

Márpedig most felbukkant egy, mégpedig a XII. kerületben. Öt szintes, liftes, csak a terasza több száz négyzetméter, és ilyen panorámával a 80 négyzetméteres cselédlakása is szép summát érhet. Ezzel együtt érthetetlen, mi kerül rajta 7,2 millió euróba (ami mai árfolyamon közel 2,3 milliárd forintot jelent). Az ingatlan.com által megkérdezett luxusingatlanokkal foglalkozó értékesítő szerint

 

"első pillantásra túlárazottnak tűnik a ház a megadott paraméterekhez képest, de tudni kellene valamennyi technikai adatot ahhoz, hogy lássuk valóban megér-e ennyit. Egy ilyen árhoz azonban szerinte alapvetően hiányzik az, hogy egy nagyméretű birtokon álljon az ingatlan, hiszen itt csak 3228 négyzetméteres telekről van szó. További fontos tényező, hogy milyen technológiát építettek be. Kérdés tehát, hogy valóban tud-e annyit, amennyit az ára mutat, s ez a leírás és a képek alapján nem egyértelmű."

 

Ugyanakkor úgy véli, nem esélytelen eladni a kecót:

 

"a magas ár ellenére lehet vevője, aki érkezhet bárhonnan a világból, de nagy esély van arra, hogy egy orosz milliárdos képében jelenik majd meg."

/A tulajdonos kérésére a fotókat eltávolítottuk./