A Blaha Lujza tér egykor és most. 130 éves Erzsébetváros

2012.02.03. 22:48

Erzsébetváros 1896-2011

A fenti képpárt Jánosbá találta a kéthetente megjelenő Erzsébetváros hátlapján. Azon mód be is szkennelte és elküldte az Urbanistának - köszönet érte! A lap amúgy teljes terjedelmében elérhető pdf-ben is valamivel gyengébb felbontásban itt. Meg kell jegyeznem, hogy ilyen gyönyörű önkormányzati újságot még életemben nem láttam.

Kár, hogy ez csak erre a számra igaz, ugyanis most ünnepli 130. szülinapját Erzsébetváros, s ebből az alkalomból adták ki ezt a visszafogott, barnás alaptónusú, gyönyörűen tördelt kiadást. Azt azért el kell mondanom a korábbi számok védelmében, hogy bár külalakjuk a többi kerületi újságra hajaz, az egy oldalra jutó polgármesterfotók aránya meglepően (és jólesően) alacsony! Mindenesetre az idei első Erzsébetváros - az évfordulónak megfelelően - sokat foglalkozik a kezdetekkel, szóval a kerülethatáron túliaknak is érdemes beleolvasni. 

Ami pedig a képpárt illeti (mely kattintásra megnő), a legszembetűnőbb különbség természetesen, hogy az alsóról hiányzik a kupola szobra, a felsőről meg a légvezetékek, de a figyelmes szemlélő millió apró eltérést fedezhet fel. Jó bogarászást!