Halálfejes zászló a Gellért-hegyen. Vajon miért leng időnként kalózlobogó Budapest egyik legismertebb villájának tornyán?

2012.07.23. 14:44

Hegedűs villa - fotó: Rudu

Tegnap is a Gellért-hegyről és bűnözőkről esett szó - de akkor nagyon komoly témában, ma viszont sokkal mókásabb megvilágításban. Mert bár fenti fotó olyan, mintha egy tengerparti várkastély ormát ábrázolná valahol északon, valójában a Gellért-hegyen álló Hegedűs-villa látható rajta. Elég hivalkodó építmény, de mára szerintem minden budapesti megszokta, szinte elmaradhatatlan eleme a tájképeknek. Mint amilyen ezen a sorozaton is. (Fú ez a kép meg igazi ritkaság, ezen még csak épül!)

Időről időre felbukkanó urban legend (valaki járjon már utána), hogy az egykori villából kialakított társasház egyik lakója Vajna. Persze ez még nem indokolja, hogy időnként halálfejes lobogó lengjen rajta. Amikor először láttam, azt hittem csak valami egyszeri partikellék, de többen jeleztétek, hogy időnként megjelenik. Rudu pedig lőtt róla egy képsorozatot, amit el is küldött az Urbanistának. 

Szerintetek mi a megfejtés? Mit keres a