Hol a legjobb élni Budapesten? Indul a városnegyed-bajnokság, nyolc játékos megvan, nyolcról Ti döntötök

2012.08.01. 00:01

IMG_4361

Drága Hölgyeim és Uraim!

Önök már biztosan azt hitték, hogy teljesen elfeledkeztem arról, hogy valamikor fél éve beígértem egy városnegyed-bajnokságot. Dehogy is! Annyira nem, hogy íme, itt a hivatalos versenymenetrend, az első mérkőzést augusztus 7-én játsszuk majd, azután pedig minden kedden és pénteken bajnoki nap lesz!

Váltás nagyobb térképre

Az eredeti keretet, mely a rendszer tesztje volt – vagyis a Nagykörúton belül nyolc pesti városrészt – kibővítettem, mivel nagyon sokan panaszkodtatok, hogy a kedvenc városrészetek ezen kívül esik. Úgyhogy a meglevő nyolc játékos mellé Ti szavazhattok be másik nyolcat. Arra ügyeljetek, hogy mindegyik nagyjából azonos lélekszámú, illetve területű legyen a meglevőkkel, vagyis nem ér jelölni sem olyat hogy Városliget, sem olyat, hogy Újpest. (Vagy legalábbis az utóbbinál akkor kiválasztok önkényesen egy többihez hasonló méretű részt.)

Új versenyzőket kommentekben jelölhettek vasárnap éjfélig itt vagy a Facebookon, mert kedden már indul a verseny! Hétfőn természetesen közzé teszem az indulók névsorát.

Az új versenyzőket a régiekkel sorsolom össze, közben nagyon erősen egy közjegyzőre fogok gondolni a mérkőzések tisztasága miatt.

Fontos változás még, hogy időközben elindult egy pompás alkalmazás Otthontérkép néven, ahol ingatlanárakra, bérleti díjakra, garázsárakra, bűnözési statisztikákra, meg egy csomó minden más adatra lehet keresni – térképesen. Vagyis nem kell táblázatokból bogarásznom adatokat az összehasonlításokhoz több oldalról, mint ahogy azt télen képzeltem.

A szavazni az Urbanista Facebook-oldalán lehet majd, a lehető legegyszerűbb módon. Mindegyik mérkőzéshez tartozik egy fotóalbum. Minden albumban egy-egy kép lesz a két városnegyedről. Amelyik több lájkot kap, az jut tovább.

Minden egyéb tudnivalót itt találtok az eredeti posztban.

Fődíjra tippeket várok. (Eredetileg egy baráti hátba veregetést akartam felajánlani a nyertes polgármesternek, de rájöttem, hogy pl. a Rogán már most 4 játékossal indul, szóval nem lenne kiegyenlített a küzdelem.)