Ez legyen az első dolgod, ha Budapestre érkezel! Ezt hozd magaddal és ettől óvakodj! - brit és amerikai újságírók tanácsai

2012.11.08. 11:14

183419_10150187522903943_5148578_n[1].jpg

Az Instant a közös nevező: mindkét cikk ajánlja. Fotó: Instant

Az egyik legfontosabb brit napilap internetes kiadása - a Telegraph - közölt tegnap egy kis összeállítást Budapestről. A szerző, aki saját bevallása szerint szerelmes a fővárosba, röviden felsorolja miket szeret benne (nagyjából a szokásosakat, ami persze teljesen érthető), de néhány gyakorlati dologra is felhívja a figyelmet:

  • Mit vigyünk magunkkal Budapestre? Úszócuccot, akármilyen évszakban is érkezünk! (A szerző kedvenc fürdője amúgy a Király, amelyre pedig igencsak ráférne a renoválás ugye.)

  • Mi legyen az első dolgunk? Béreljünk kerékpárt! Ez a legjobb közlekedési eszköz nálunk.

  • Hol szálljunk meg? A Brody House-ban. Bevallom, életemben nem hallottam róla, ám a Városbanon épp ma jelent meg róla egy lelkes poszt: akit érdekel, kattintson át!

  • Hol igyunk meg valamit a barátainkkal? A Gresham-palotában. Hááát... lehet, hogy az átlagolvasójuk ezt is megengedheti. Kétségtelen, hogy a britek (is) szeretik, ahogy legutóbb írták róla: "kicsit Gaudi, nagyon Agatha Christie." Szerencsére nem csak a módosabbakra gondola szerző, természetesen a romkocsmákat is megemlíti. Fura mód nem a trendteremtő, közelmúltban a világ harmadik legjobb kocsmájának megszavazott Szimplát emeli ki, hanem az Instantot, de arra buzdít, nézzünk körül az ifjabbak közt is.

  • Hol együnk? Ebédet a Két Szerecsenben, vacsorát a Déryné Bisztróban. 

  • Mit ajánljunk annak, aki először látogat ide? Fürdőket, Várat és ha érdekli a kommunizmus, akkor  a Terror Házát.

  • Mit kerüljünk el? Hogy szóba elegyedjünk a taxisokkal - kivéve a City Taxit. Ők állítólag megbízhatók.

  • Mit vigyünk haza? Tokajit, mert az állítólag sok más itallal ellentétben jól bírja az utazást és otthon is finom lesz.

Érdekes, hogy egy nappal korábban egy New York-i szerző szedte csokorba a Huffington Poston, hogy mit látogassunk meg Budapesten, ha úgy akarjuk felfedezni a várost, ahogy a budapestiek teszik. Íme a 14-es lista, mely mindenképpen érdekes, alapos - akár még tősgyökeres fővárosiaknak is tartalmazhat meglepetéseket!

1. Koller Galéria

2. Cafe Miro

3. Gyalogos séta a Várban

4. Lotz Kávézó a Párisi Nagyáruházban

5. Őstermelői piac a Szimpla Kertben

6. Marvelosa Cafe

7. Millenáris Park

8. Margit-sziget

9. Cserpes Tejivó 

10. Instant

11. Tranzit Art Cafe

12. Húspatika

13. Kopaszi-gát

14. Citadella