Mindig bárányt egyél Budapesten és boldog leszel! És még csak nem is ez az Australian Times legfurább jó tanácsa fővárosunkhoz

2012.12.03. 20:07

Napraforgó53: Bárány--felhő

Napraforgo53 Bárány-felhő című képe természetesen csak illusztráció

Az Australian Times fura egy lap: az Egyesült Királyságban élő ausztrálok írják egymásnak, mindenféle témáról, amibe olykor az utazás is belefér. A napokban megjelent Budapestről szóló ajánlója azonban nem emiatt különös. Túl a szokásos témákon, hogy mondjuk  menjünk Operába, romkocsmába, Széchenyi Fürdőbe, meg hogy egyébként miénk az egyik legszebb város Európában, olykor furcsa megállapításokat tesz a szerző.

Például, amikor a hol lakjunk kérdést annyival elintézi, hogy Pesten, mert hogy itt laknak a magyarok is.

Közlekedni szerinte azért érdemes kerékpárral, mert nálunk - szemben több európai nagyvárossal - tiszteletben tartják egymást a bringások és az autósok. (Nehogy valami túlbuzgó lokálantipatróta írjon neki egy felvilágosító kommentet!) Taxiba viszont ne szálljunk véleménye szerint, mert átvernek, épp ezért azt tanácsolja, kérjük meg a bár vagy az étterem pultosát, ahol vagyunk, hogy hívjon nekünk egyet. Így rengeteget takaríthatunk meg. Hááát...

Számomra azonban a legfurább a gasztro rész volt:

"Mit együnk? Bárányt! A bárány csodálatos! Egyél minden nap, minden egyes nap bárányt és boldog leszel!" 

Öööö. Én tősgyökeres pestiként nem is tudom ettem-e valaha bárányt. Birkapörköltöt se túl gyakran és azt se Budapesten jellemzően. Persze ha egy ausztrál mondja, hogy jó a bárányunk, akkor csak meg kéne kóstolni.Bár felmerül az emberben az is, hogy esetleg a két napig itt mulató újságíró esetleg emlékmorzsákból és prospektusokból próbálja rekonstruálni az élményeket. Sőt, már az is felmerült bennem, hogy összekever bennünket egy másik várossal, de akkor szerencsére hozzáteszi a kapaszkodót:

"És van gulyás is!"

Na de mielőtt nekem estek, szeretném leszögezni: minden pozitív megjelenésnek örülök ami Budapestről szól, még ha bárányok is vannak benne. Keblemre brit ausztrálok!