A terézvárosi polgármester a dohányzásért lobbizik. Szerinte műemléki környezetben lehessen füstölni a vendéglátóhelyeken

2013.01.30. 12:35

Decemberben betértünk egy bécsi vendéglőbe és egészen megdöbbentem, hogy milyen cigifüst van benn. Leginkább az lepett meg, hogy alig fél év alatt teljesen elfeledtem, hogy tavaly nyárig nálunk is hasonló volt a helyzet. Annyira gyorsan megszoktam a tilalmat, hogy ma már az ellenkezőjét tartom teljesen érthetetlennek. (Az persze azért - minden irónia nélkül - jól eső érzés volt, hogy van, amiben mi vagyunk európaibbak az osztrákoknál.)

Érdekes ugyanakkor, hogy ami aktívan cigiző barátaimat sem zavarja, az a VI. kerület polgármesterét igen. Hassay Zsófia ugyanis hónapok óta elkeseredetten lobbizik, hogy Terézvárosban lehessen a vendéglátóhelyeken dohányozni.

 

Forrás: terezvaros.hu

 

A kerületi újság idevágó oldala szerint azt szeretnék elérni, hogy - szó szerint idézem, mert annyira hihetetlen - "a műemléki jelentőségű területen működő vendéglátóhelyek esetében a jegyző engedélyezhesse a zárt térben történő dohányzást".

Műemléki környezet? Ennél azért szellemesebb kiskaput is kitalálhattak volna. Mondjuk a női nevű városrészekben lehessen dohányozni. Vagy azokban a kerületekben, amelyekben van operaház.

Terézváros önkormányzata, már tavaly nyáron is felterjesztésben kérte a nemdohányzók védelméről szóló törvény liberalizációját, ám az államtitkár azt elutasította - mint egy kisgyereknek elmagyarázta szájbarágósan, hogy a dohányzás csúnya és rossz dolog, amitől betegek leszünk:

Forrás: terezvaros.hu

Igen, ez egy tavaly augusztusi válasz. De a kerület azóta sem adta fel a harcot. Kedves terézvárosiak, tényleg ezt szeretnétek? Meg úgy általában, zavar valakit a vendéglátóhelyi tilalom?

A PDF-ekért köszönet Daninak!