A takarítók és a karbantartók miatt kellett felcelluxozni az újságpapírt az Astorián. Keresik az elegánsabb megoldást

2013.07.18. 18:21

A tegnap bemutatott celluxos-újságpapíros buheramegoldásra a BKK ma reagált és még egy fotót is küldött a magyarázata mellé. A lényeg: egy személyzeti ajtó miatt fabrikálták a BKV dolgozói ezt az ideiglenes sarokvédelmet. Mint írják:


A FUTÁR projekt keretében kihelyezett valamennyi utastájékoztató monitor felszerelésére a BKK munkatársainak helyszíni felügyelete mellett került sor. Ennek oka, hogy a metróállomások kijárataiban a monitorok számára sok esetben rendkívül nehéz olyan helyet találni, ami megfelelő láthatóságot biztosít, biztonságos, nem takar el egyéb kihelyezett tárgyakat (pl. kamerák, tájékoztató feliratok) és nem utolsó sorban műszakilag is lehetséges. A blogon megjelent képpel ellentétben a levelünkhöz mellékelt fotón látható, hogy az Astoriánál az aluljáró utasforgalmi tere olyannyira alacsony, hogy abban fejmagasság felett nem helyezhető el a monitor. A kijelző jelenlegi elhelyezése utasaink számára megfelelő, ugyanis a metróból érkező, vagy oda tartó gyalogosok útvonalát nem érinti. A BKK-hoz idáig egyetlen észrevétel sem érkezett azzal kapcsolatban, hogy a kihelyezett monitor az utasokat akadályozná a közlekedésben, vagy hogy bárki megsérült volna.

A monitoron a - kétségkívül kifogásolható - „balesetvédelmi megoldást” a BKV munkatársai helyezték el azért, mert az éjszakai üzemszünetben az állomási karbantartó, takarító személyzet az utasok által használt kapu melletti ajtón át közlekedik. Csupán ezen az ajtón át közlekedőknek lehet útban tehát a monitor, az utasoknak nem. Természetesen a monitorra ragasztott újságot eltávolítjuk és a probléma megoldása érdekében megoldást keresünk a kivitelezővel. Célunk az, hogy mind az utazóközönség, mind az üzemeltető személyzet számára elfogadható elhelyezést alakítsunk ki ezen a helyszínen is a FUTÁR utastájékoztató monitorjának.