Budapest panel nagyágyúi: meglepetés lakótelepek a top 6-ban!

2013.09.11. 20:55

lakotelepdonto.jpg

Megvannak hát a FŐTÁV és az Urbanista közös játékának döntősei. Hat távfűtött budapesti panellakótelep, amelyikre péntek délig még mindenki szavazhat itt. Vajon ki lesz a bajnok? 

A hatos lista tartogatott számomra pár meglepetést. Na de lássuk, melyik lakótelepre hány szavazat érkezett az elődöntőkben:

319   Rákoskeresztúr - XVII.      5  fordulóban győztes
279   Újpalota - XV.                     5. forduló 2.helyezett 
151   Kőbánya-Újhegy - X.        4. fordulóban győztes
135   Békásmegyer - III.           1. fordulóban győztes
111   Káposztásmegyer - IV      3. fordulóban győztes
108   Gazdagrét - XI.                2. fordulóban győztes

A fenti lista jól mutatja, hogy nem volt hiábavaló berakni a vigaszágat: Újpalotát az egész versenyben is csak épp csoporttársa múlta felül. Meglepő volt számomra, hogy e csoport harmadig tagja, a legdrágábbnak tartott Pók utcai lakótelep jelentősen lemaradva esett ki, pedig sokan biztos befutónak vélték.

Ugyanilyen meglepő volt számomra Rákoskeresztúr mindent elsöprő sikere - nem is tudtam, hogy ilyen erős az ottani közösség. Váratlan volt Kőbánya-Újhegy előretörése is: Budapest egyik legolcsóbb lakótelepéről van szó, mely nem csak, hogy maga mögé utasított két népszerű budai versenyzőt, de a top 3-ban landolt! (Az egyes fordulók versenyzőit itt követhetitek vissza.)

Hogy mi lesz a végeredmény? Izgatottan várom!

Várjátok ti is. Vagyis inkább alakítsátok a végeredményt: szavazzatok kedvenc lakótelepetekre péntek délig! 

Ne feledjétek, a dicsőségen kívül félmillió forint értékű dísznövényt kap a nyertes lakótelep a FŐTÁV jóvoltából és munkatársaik önkéntes munkában segítenek a kiültetésben is. A parkosítás megtervezésében a FŐKERT vesz részt.