Építsük be a Városliget 100%-át! Végre letölthető a Mutyipoly társasjáték

2013.10.10. 18:29

tumblr_ml4uebXONZ1qgqykeo1_1280[1].jpg

Smiló Dávidék pompás és gyönyörűen kivitelezett társasjátékáért a Mutyipolyért már tavasszal lelkesedtem, de akkor még csak néhány fotó volt publikus a remek ötletből. Most végre közzétették a teljes verziót, szép nagy felbontásban letölthető a tábla, a sok mutyikártya és minden klassz kellék (a lap alján a PDF-ek).

Ezért is jó dolog építészekre bízni a játéktervezést: nem csak logikus, pontos, de jól is néz ki.

A játék célja mit sem változott: beépíteni a Városliget 100%-át, közben természetesen megküzdeni a tervtanáccsal, az adóellenőrzéssel, a civilekkel és a sok bosszantó hátráltató tényezővel. Na de beszéljenek a képek és az ÉSZAK blogja:

A MUTYIPOLY a Műegyetem Építészmérnöki Karának 2013-as alkotóhetén készült. Az alkotóhét feladata a Múzeumi negyed koncepciójának aktualitása kapcsán, egy a Városligettel foglalkozó társasjáték megtervezése és elkészítése volt. 
Csapatunk reflektálva a Városliget beépítésével kapcsolatos aggályokra és kérdésekre, ingatlanfejlesztői játékot készített, mely túl az aktuálpolitikai olvasatokon, ábrázolni kívánta az elmúlt húsz év ingatlanbefektetői és kivitelezői tevékenysége körül kialakult sztereotípiákat is.

A játék célja a Városliget, mint budapesti zöldmező 100%-os beépítése. A játékosoknak bontási, építési és szakhatósági engedélyeket, valamint megfelelő mennyiségű hitelkeretet kell gyűjteniük ingatlanjaik felépítéséhez. Ebben segíti vagy éppen gátolhatja őket a MUTYI, amelyek MUTYI-kártyákon keresztül érvényesíthetőek. Az nyer, akinek minél több és minél értékesebb ingatlanja található a teljes egészében beépített Városligeten a játék végeztével.

A játék ténylegesen játszható, és több órás szórakozást nyújthat családoknak, baráti társaságoknak. Alant a teljes játék letölthető és otthon szabadon kinyomtatható, játszható.

Jó szórakozást kívánnak a játék készítői: Kovács Viktória, Poór Veronika,Sarbak KláraSmiló Dávid, Szőke Bernadett, Tamás László, Tardos Margaréta, Tóth Réka, Vigh Ágnes.
 
A legjobbak persze a mókás mutyikártyák:

  • Adóellenőr a haverod. Őrizd meg ezt a kártyát és adóellenőrzés során megúszod a büntetést.
  • Bruce Willis filmet forgat a Vajdahunyad Várában, a forgatás ideje alatt lezárják az egész Városligetet, te és mindkét melletted ülő játékos kimarad egy körből.

  • Az építész gyakornokai rosszul számolták ki a szerkezetek teherbírását, meg kell fizetned egy statikust, ezért veszítesz egy hitelkeretet. A tőled jobbra ülő játékos húz egyet a lapjaid közül, amit vissza kell adni a Banknak.

  • Március 15-én leesett a hó. Sms-t kaptál a Belügyminisztériumtól, hogy az autódban kell maradnod, ezért kimaradsz egy körből.

  • Vagyonosodási vizsgálatot indítanak ellened, a vizsgálat ideje alatt áll az összes építkezésed. Egy körből kimaradsz.

  • A metróépítés előreláthatóan tíz évet késni fog, ezért három körig nem építhetsz metrót.

  • A konkurens áruházlánc megfúrja a tervedet, ezért 2 körig nem építhetsz Tesko-t.

  • 40 napos esőzés miatt kiáradt a Városligeti-tó, ezért két körig áll az építkezés.

  • A kormány plázastopot rendel el, minden pláza hitelkeretedet visszaveszi a bank.

  • A lakosság aláírást gyűjt az építkezés ellen, ezért átmenetileg visszavonják az egyik építési engedélyedet.

  • A konkurens cég feljelent a munkaügyi hatóságnál, vizsgálatot indítanak ellened, a következő két körből kimaradsz.

És így tovább. Még több részlet az Észak honlapján és a valóságban.