Melyik Budapest legöregebb kocsmája? Segítsetek megtalálni!

2013.12.12. 09:46

A fenti képet ugyan már néhány éve készítettem Dublinban, de felteszem, hogy még ma is működik a kocsma, ha már egyszer több mint 800 évet kibírt. A fotózáskor még arra gondoltam, arról írok, hogyan számolják egy épület vagy intézmény korát az írek és hogyan mi, ám a napokban felbukkant egy remek kérdés, ami épp ide kapcsolódik: melyik Budapest legrégibb kocsmája?

BDZSH ötletére egyből beindult egy csomó blogger agya, de az eredmény posztolása helyett inkább bevonunk benneteket is a játékba. Főleg, mert lehet, hogy egy rejtett értéket csak ti ismertek. Szóval? Szerintetek melyik a legöregebb krimó a fővárosban?

Persze a legöregebb szó épp oly sokféleképpen értelmezhető, mint a kocsma – szóval lehet, hogy kategóriánként kell majd eredményt hirdetni. Melyik az, amelyik megszakítás nélkül üzemel? Melyik az, ahol ma is az van, de nem volt mindig így, és melyik az, ahol csak az épület őrzi az egykori vendéglő emlékét? Na és mi van azokkal, amelyek nem is igazán kocsmák a mai értelemben?

Nem akarjuk megkötni a kezeteket, írjátok le bátran, amit tudtok, vagy amit akár csak sejtetek, esetleg legendákat hallottatok róla!