Vesd össze New York celeb- és patkánytérképét! Spielberg, Bono és Justin Timberlake luxuskecójának környéke is fertőzött

2014.01.28. 12:05

patkanyterkep.png

Mielőtt kicsengetnétek közel 10 millió dolcsit egy tetőtől talpig vörös bársonyba csomagolt New York-i kecóért, vessetek egy pillantást a város patkánytérképére. Ez a Gothamiston bemutatott oldal nem valami mókás bloggerek által összetákolt infografika, hanem egy tök komoly adatbázis, ami az önkormányzat hivatalos honlapjáról érhető el. (Igaz a rövidítése morbidul tréfás: Rat Informational Portal, vagyis R.I.P.)

Szerencsére Budapesten eléggé el vagyunk kényeztetve, ami a rágcsálóirtást illeti (persze időnként azért itt is szembe jöhet velünk egy patkány). Szóval, ha esetleg arra gondolnátok, külvárosi lepukkant bérházakról, használtautó-telepekről, meg felszámolt ipari övezetekről szól a RIP, akkor ki kell ábrándítsalak benneteket. Itt a legelőkelőbb belső utcákról is szó van!

Egészen mókás például egybevetni New York celebtérképével. Könnyű dolgunk van - legalábbis, ami a patkányokat illeti -, mert az önkormányzati adatbázisban háztömbökre, néhol épületekre lebontva lehet ellenőrizni a fertőzöttséget.

Mondjuk abban a háztömbben, ahol a Rentenna szerint Bono és Spielberg vagy ahol Justin Timberlake lakik, simán van patkányos ház. De ha kedvet éreztek hozzá, nem is olyan nehéz találni további példákat.