Szaunázás egy kiszuperált reptéri buszban a Duna-parton! Akár te is beülhetsz, ha izzadva akarod csodálni a budapesti panorámát

2014.02.27. 15:06

Mobil Szauna a Duna-parton - sajtófotók

Ez egy ilyen nap, tele szürreális víziókkal. Csak hogy míg a dzsungelbarlangba zárt Ferenciek tere és a Lánchíd élőre cserélt kőoroszlánjai csak poénok, ez itt kérem teljes valóság. Mobil szauna a Duna-parton! Ráadásul egy régi reptéri buszból kialakítva! Elképesztő, de igaz. 

A Valyo (Város+Folyó) csoportnak már eddig is pompás húzásai voltak a Duna-parton, de azt hiszem eddigi pályafutásuk főműve az lesz, amit ma lepleznek le.

Egy ősöreg reptéri busz már önmagában igazi kincs, de ők azt is kitalálták, hogy kössék ezt össze a folyóval, anélkül, hogy beleborítanák. A következő négy hétvégén négy különböző Duna-parti ponton csodálhatjuk belőle a panorámát, miközben a forró szaunát élvezhetjük:

 

február 28. - március 2. 
Lánchíd budai hídfő, a siklóval szembeni parkoló

március 8-9. 
Margit-híd budai hídfő, a híd lábánál található parkoló

március 15-16. 
Óbuda, Északi összekötő híd alatti terület

március 22-23. 
Valyo Part/Lánchíd pesti hídfő északi oldal

 Mobil Szauna a Duna-parton - sajtófotók

A megnyitó ma este lesz hatkor az első helyszínen.

Ja és az egész tök ingyenes (bár adományokkal lehet támogatni a kezdeményezést, hiszen az üzemeltetés azért pénzbe kerül nekik). Egyszerre hat ember fér majd a csodajárgányba, szóval aki nem akar lekésni semmiről, regisztráljon itt, ahol bővebb infókat is találtok a projektről.

Arról nem is beszélve, hogy ma ezzel sajtótörténelmet is írnak, hiszen a meghívó szerint a megnyitón Finta Sándor főépítész,  Sinka Károly (Sinya) a budapesti Critical Mass egyik főszervezője és Tömör Miklós Valyo-mindenes tart sajtótájékozatót a szaunából! A beszélgetést kihangosítjuk a szaunán kívülre is, a résztvevők két szaunázás között válaszolnak az újságírók kérdéseire.

Az elképesztő munkafolyamatot ezen a képsoron csodálhatjátok meg.

Mobil Szauna a Duna-parton - sajtófotók

  • Tippek
  • Bankszámla