Hétvégi kérdés: megéri-e az egyetemi évekre lakást venni a bérlés helyett? Laktatok ilyenben, adtatok ki ilyet? Meséljétek el!

2014.07.19. 14:22

Pár nap és kihirdetik a felvételi ponthatárokat: megindul a hallgatói albérletvadászat. Ilyenkor szokott felmerülni a régi kérdés: megéri-e vajon venni egy lakást a bérlés helyett? Kívülállóként nézve egyértelmű az igen. Nem csak a bérleti díjat ússzuk meg, de ha kiadjuk a többi szobát, bevételünk is van a három-négy-öt-hat-x év alatt, amíg tanulunk. Ha aztán eladjuk a lakást, simán pozitív mérleggel zárjuk a bulit.

A kérdés már csak az, hogy tényleg így van-e? És akkor ez még a pénzügyi része a dolognak, a másik, hogy mennyi idegességgel jár ez, esetleg mennyi baráti kapcsolat megy rá.

Mi most a szakértők helyett titeket kérdezünk meg: mik a tapasztalataitok? Laktatok már más egyetemista kecójában bérlőként? Esetleg adtatok ki ilyet már másoknak? Esetleg teljesen kibicként: mi a véleményetek az egészről?

Osszátok meg velünk, hogy megtudjuk a tutit és aztán megoszthassuk minden érintettel. A válaszok jöhetnek kommentben, facebookon, twitteren vagy akár az urbanistablog@gmail.com címre is. Köszönjük!