Végre egy gerillacsoport, ami valami hasznosat csinál! Oda vagyok értük

2014.08.22. 12:30

Én kérem nagyon szeretem a városi gerillaakciókat, legyenk azok parányi kertecskék vagy fonalba csomagolt villamosok. Viszont a legtöbbjük szép, szép ugyan, de haszna nem sok. Na kérem itt van most egy csapat, amelyik olyanokat alkot, amik lehet hogy nem szépek ugyan, nincsenek világmegváltó gondolatok mögöttük, viszont hasznosak.

Na persze a Fabrique Hacktion Párizs-szerte felbukkanó ötletei mögé is lehet ideológiát fabrikálni, hogy mittomén közösségi térhasználat, meg ilyenek, de nem ez a lényeg. Hanem hogy úgy szereznek örömöt, hogy megoldanak apró, de mindennapi problémákat.

A kedvencem a padok közé szerelt pici asztallap és az a kis csúszka, amelyik meggátolja, hogy kiessen az érme az automatából viszont könnyebb vele kivenni belőle.

Ráadásul profin megtervezett és legyártott alkatrészek ezek. Köztéri IKEA-cuccok. Semmi sufnituning, semmi esőben lemálló barkácsolás, amit az ember sajnálkozva néz, hogy igaz, hogy randa, de szép volt mögötte a gondolat.

Na jó tulajdonképpen szépek ezek is, nem csak praktikusak.

[Még több ötlet a honlapon. Via weburbanist]

Figyelem! Nem minden Urbanista-poszt kerül Index-címlapra. Ha nem akarsz lemaradni róluk, kövesd a blogot Facebookon vagy Twitteren!