Egy utas döntötte ki a vakvezető kutya szobrát, de már helyreállították

2014.09.05. 11:03

Tegnap írtam meg, hogy napok óta el volt kerítve a Kossuth téri metrómegállóban Teiresziasz szobra egy randa szalaggal. Senki sem tudta miért, csak reménykedni tudtam, hogy ez nem valami véglegesnek szánt kordon, mellyel a műalkotást akarják megóvni a huligánoktól. 

Nos tegnap levelet küldött a BKV (a BKK-nak írtam, de ők válaszoltak), amelyből kiderült, miért is volt szükség az elkerítésre, és miért is tűnt el tegnap a kordon.

Tisztelt Zubreczki Dávid!

Az Ön által feltett kérdésre a BKV Zrt. a következő tájékoztatást adja.

Egy utasunk augusztus 30.-án (szombat) éjszaka felmászott a kutyát ábrázoló szoborra. Mivel a szobor nem erre lett méretezve, a rögzítése nem bírta a terhelést és kidőlt. A megfelelő anyag beszerzését követően a helyreállítást munkatársaink elvégezték. A rögzítő anyag kötéséig a biztonság érdekében a szobrot bekerítették.

Mai napon a kordont – a technológiai idő betartásával – eltávolítjuk.

Üdvözlettel:

Leírás: Leírás: Leírás: Leírás: cid:image003.jpg@01CF84CD.D6986F30

Tájékoztatási Osztály

Társasági Kapcsolatok Iroda

Valahol meg van a bája amúgy az ilyen leveleknek, a kezdőmondattól a szervezeti egységig, de úgy szeretném, ha lenne ott a végén egy név is, és akkor azt írhatnám vissza, hogy kedves Ilona, vagy kedves József köszönöm a tájékoztatást. A kedves BKV/BKK olyan hülyén hangzik, nem?

Na de ez legyen a legnagyobb baj, a lényeg, hogy minden oké a szoborral, hurrá!

[A képet egy kedves olvasónk, Péter küldte, kösz!]