nono

New York legdrágább kecóját 130 millió dollárra árazták be

2014.09.25. 14:26

Kedden robbant be az ingatlapiacra az  520 Park Avenue building ezerszáztizenöt négyzetméteres, triplex penthouse-a. A három szintes luxuslakáshoz tartozik egy pesti nagypolgári lakás méretét elérő, 117 négyzetméteres terasz is, Pazar kilátással a Central Parkra.

Az 54 szintes felhőkarcolót Robert A.M. Stern építész tervezte a RAMSA tervezőirodától. Az ingatlanfejlesztő a Zeckendorf Development Co.

A lakás vevője és szomszédjai az épületen belül használhatják az úszómedencét, a kétszintes egészség- és fittnesközpontot, szaunát, gyermekjátszóházat.

További részletek mellesleg Megan Willet újságírónőnek, a Busines Insideren megjelent cikkéből is megtudhatók.

Jómagam viszont Frei Tamás fénykorát idézően, mindezt a megfizethetetlen, fényűző luxust forintosítom és "magyarországizálom":

Viszonyításként: az Otthontérkép ingatlanos honlapján a legdrágább budapesti lakásokat 120 millió forintért kínálják (néhány, euróban megadott vételárú valamivel drágább). A Magyar Nemzeti Bank mai középárfolyamán a New York-i triplex

32 milliárd 694 millió forint.

Azaz 264 árrekorder budapesti lakás vásárolható meg alku nélkül az árából. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a legtöbb hazai rekordárú kégli területe alig nagyobb, mint a New York-i terasza.

Ha a New York-i penthouse vevője netán meggondolná magát, és inkább valami egészen egzotikusra vágyna, mint amit Frigyes keresztnevű olvasónk ajánlott figyelmünkbe:

260.000Ft ért sorházi lakás !!! Beremend -Püspökbólyban eladó egy 52 nm felújítandó sorházi lakás.

Előtér,konyha és 2 szoba-melyek egymásból nyílnak.

Víz ,villan van,külön WC az udvaron. Jár hozzá egy fáskamra, némi bútor,kályha.

Nyugott csendes környék,kedves,barátságos szomszédok mindenütt.

Nagyon pici rezsi!!!

Autó esetleg új robogó stb. csere szóbajöhet.

A lakás ára : 260.000 Ft (kétszázhatvanezer Ft)!!

Szocpólosoknak még kedvezőbb ajánlat!

akár százhuszonötezer-hétszáznegyvenhatot is vásárolhatna, ha pedig „szocpólos”-még csak akkor az övé az amerikai álom!