Pesthidegkút lenyomta a budai hegyek milliárdos negyedeit

2014.10.14. 14:30
A II. kerület zöld közterei
A II. kerület zöld közterei
Fotó: Otthontérkép

Oké volt egy önkormányzati választás is a hétvégén, de mi ez ahhoz képest, hogy véget ért a  Városnegyed-bajnokság  második fordulója! Tegnap délben lezárultak ugyanis az urnák, és kiderült, melyik a kedvenc városrészetek  a II. kerület határvidékén . Vajon a hidegkúti kisvárosi fíling vagy a luxus villás hegyi övezetet értékeltétek többre? 

Na jó, nem nagy meglepi, mert ott a címben a lényeg, de azért a részletek is igen érdekesek! 

Mi is az a városnegyed-bajnokság?

Az Urbanista és az Otthontérkép közös játéka, amit először 2012-ben rendeztünk meg. A játék lényege: megtalálni azt a városnegyedet amelyiket legjobban szeretünk. Felosztottuk Budapestet 19 területre, hogy aztán 19 posztban bemutassuk ezeket, a Drága Olvasók meg eldönthessék, melyik területen, melyik a kedvenc városrészük.

Amelyik negyed a legtöbb szavazatot kapja, továbbjut, a továbbjutók meg persze ismét megmérkőznek, hogy végül eldőljön, ki lesz Budapest 2014-es városnegyedbajnoka! (A szabályokról és a játék menetéről itt olvashattok bővebben.)

A második fordulóban jóval kevesebben szavaztatok, mint az elsőben, de igazából ez is igen szép eredmény. Két éve nem is kerültek be innen városrészek a játékba, pedig nagyon izgalmas környék ez (ha nem ismered, olvasd el rövid ismertetőnket).

Szóval akkor a végeredmény:

  1. Máriaremete és Remetekertváros: 55 szavazat
  2. Pesthidegkút kertvárosa, vagyis Budaliget, Erzsébetliget, Erzsébettelek, Hársakalja és Széphalom: 52 szavazat
  3. Nyék és Szépvölgy: 50 szavazat
  4. Adyliget: 37 szavazat
  5. Hűvösvölgy: 35 szavazat
  6. Hárshegy, Kurucles és Petneházyrét: 33 szavazat
  7. Pesthidegkút-Ófalu: 32 szavazat
  8. Pálvölgy: 24 szavazat
  9. Pesthidegkúti erdők, vagyis Gercse és Kővár: 15 szavazat

Érdemes megjegyezni, hogy valójában a nyertes Remetekertváros és Máriaremete is Pesthidegkút kertvárosának része, csak a koruk és stílusuk alapján különítettük el. Ám ha együtt nézzük az egész kertvárost, több mint 100 szavazatot söpörhettek be.

Gratulálunk a győztesnek! Ha többet akarsz tudni a fenti városrészekről olvasd el az  összefoglalónkat . A nemes versengés a héten folytatódik a  Rózsadomb környékével , a verseny részleteiről addig is  itt olvashattok bővebben .