A világ leglátványosabb medencéi

2014.12.10. 08:37
Fotó: Flickr

Legalábbis ezen szubjektív lista szerint:

Fotó: Sarah Ackerman - Flickr

A szingapúri Hotel Marina Bay Sands felhőkarcolójának 57. szintjén a feszített víztükrű medencében pancsolni azért nem egy könnyen feledhető élmény.

Fotó: Andrew K - Flickr

 Ausztráliában, a Sydney melletti, egy kilométer hosszú Bondi Beach a világ egyik legveszélyesebb strandszakasza. Az óceán hullámai néha keményen odacsapnak. 1938 február 6-án, a "Fekete Vasárnapon" 5 fürdőző fulladt meg és 250-et kellett kimenteni. Ebben a medencében persze nyugisabb úszkálni, de a hullámok néha ide is átcsapnak. Ilyen hullámfürdő azért sem a Palán, sem a Dagályban sincs.

Fotó: Andrew K - Flickr
Fotó: Steve Jurvetson - Flickr

Hawai, Hualalai. Az előző kettőtől eltérően itt csak az üdülőtelepülés nevének a kiejtése félelmetes, ellenben a "Királyi Halastóban" található medencében annál élvezetesebb lehet romantikázni.

Fotó: Matt McGee - Flickr

Floridában, Miamiban a W Hotelben (már a neve is milyen menő) a medence üvegfalával határos a lobbiba vezető lépcsőház. Akik ott járkálnak, láthatják a lubickolókat.  Még csak itt lehet égő, ha valamelyik fürdőző nem megy ki az apróbb, folyó ügyeiért vécére...

Fotó: Stipo team for urban development - Flickr

A berliniek már 10 éve, 2004-ben nyitottak egy olyan menő medencét a Spree folyón, amilyet Budapesten, a Dunán is kellene. Nyáron nyitott, reggel nyolctól éjfélig lehet strandolni. DJ-k, kulturális programok is vannak. Az egész helyi művészek  ötlete, ott úgy képzelik a Valyót.

Fotó: Peter Dutton - Flickr

A Comói-tóba épített medence menőbb, mint George Clooney esküvője.

Fotó: Roman Boed - Flickr

De a legnagyobb királyság még is csak az, amikor a medence víztükre közvetlenül az elefántcsorda itatója mellett feszül. Tanzániában, a kenyai határ közelében a Four Seasons Safari Lodge Serengetiben ebben is lehet részünk.

Fotó: Greg Bailey - Flickr

Indonéziában, Bali szigetén Ubudban a balinéz falvak mintájára, függőkertek közé épült luxusapartmanok medencéjében sem lehet olyan pocsék ejtőzni.

Fotó: Kyle Pearce - Flickr

San Alfonso Del Mar; Chilében, a fővárostól mintegy száz kilométerre található. Ebben a turistaparadicsomban van a világ legnagyobb medencéje.  Egy kilométer hosszú és 250 millió liter szűrt tengervízzel töltik fel a Csendes-óceánból.

Fotó: aris Gionis - Flickr

Las Vegasban, a Hard Rockban pedig a medencében is folyik a szerencsejáték.

ördög medencéje
Fotó: joepyrek - Flickr

Ráadásként egy természetes medence, az Ördög medencéje a Viktória-vízesésnél. Szó szerint félelmetesen gyönyörű, mert a természetes kőmedence peremén átbillenve 128 métert zuhannánk.  Amikor alacsony a vízállás, és egyben a sodrás, szeptembertől decemberig a száraz évszakban azért biztonságosan lehet pancsolni egészen a peremnél, csak le kell perkálni a meglehetősen borsos, kb. 100 amerikai dollárnyi belépőt.  • Hírek
  • Hírek