Lebontják a Budapest Eye-t. Szerintetek felállítsák-e újra, és ha igen hol?

2015.01.08. 11:25

Már ezeregyszer leírtam, hogy ami talán legjobban idegesít Budapesten, az a bodésodás/bódésítás. A készbe belebarkácsolt ideiglenes dolgok, amelyek persze csak annyira ideiglenesek, mint a szovjet csapatok voltak Magyarországon. Büfék, kimérések, csecsebecsehelyek, promóciós standok és rekláminstallációk paradicsoma a főváros. Amint átadnak egy szépen megtisztított, felújított közteret, heteken belül ott van valami izé.

Központi sűrűsödési helyük pedig épp az Erzsébet tér.

Ezért voltak mindig felemás érzéseim az odapakolt óriáskerékkel, mely most eltűnik, de azt ígérik újra felbukkan. Kérdés, hogy hol.

A Budapest Eye először még Sziget Eye néven került az Erzsébet térre, ahonnan fesztivál idejére áttelepült a Hajógyári-szigetre. Azután a Sziget saját kereket kapott, ez meg itt maradt hosszabb időre.

Egyfelől nem tetszett, mert egyszerűen agyonnyomja méretével az egész Erzsébet teret, mely amúgy is több sebből vérzik. Másfelől viszont egy olyan klassz kivilágított látványosság volt, amely Pestről vagy a Várból egyaránt jól nézett ki. 

A kerék most visszakerül a tulajdonosához, mert Gerendaiék csak bérelték (mint a napi.hu cikkéből kiderül, mindenki nagyon jól járt és boldog), de persze szeretnének megint egyet. Ha midnen igaz, valamikor nyáron visszatérhet egy óriáskerék. Csak azt nem tudni, meddig maradhat.

Ha hosszabb távra állítanának egyet, akkor már érdemesebb megvenni. Ehhez azonban kellene a főváros hozzájárulása is, de ők még nem döntöttek az ügyről.

Én a magam részéről örülnék ha lenne óráskerekünk, csak ne legyen véglegesen bebetonozva az Erzsébet térre. 

Mi lenne, ha félévente új helyet találnának neki?

Igen, valószínűleg költségekkel járna, kevesebb lenne a haszon, de alighanem így is megérné - hiszen első alkalommal is simán átszállították a Szigetre.

És akkor nekünk, itt élőknek is megérné félévente jegyet váltani rá, és megnézni Budapestet más és más pontokról.

Már csak egy kérdés maradt: hova állítsuk a kereket?

Kommentbe az ötletekkel!