Amikor polgári engedetlenség lesz a fagyizásból

2015.04.23. 19:07

Ma, csütörtök délelőtt megírtuk, hogy a Fény utcai piac mellett egész elképesztő módszerekkel próbálják meg szabályozni a fagyizást, a kutyasétáltatást vagy épp egy bicikli végigtolását. Délután már azt az információt kaptuk, hogy néhányan direkt azért mennek a Fény utcába, hogy kipróbálják, vajon őket is elküldik-e egy fagyizásért.

És tényleg elküldik őket – legalábbis megpróbálják.

Amikor odamentünk, páran már ott ültek a betontámfalon, közben fagyiztak, két biztonsági őr pedig távolról méregette őket. Egyikük végül odament az üldögélőkhöz, egy rövid szóváltás után viszont sarkon fordult és dühösen ment vissza a társához. A fagyizók pedig ugyanolyan derűs nyugalommal üldögéltek tovább.

Botrány Budán!
Botrány Budán!
Fotó: Szabó Péter

Az őrök nemsokára újra eljátszották egy családdal ugyanezt: az anyuka viszont közölte, hogy „természetesen elmennek innen, majd ha megették a fagyit”. Kiderült, hogy ő kifejezetten azért jött, mert látta a cikket és gondolta, kipróbálja, tényleg ez-e az új rendszer a piac mellett. Korábban sétáltatta már a kislányt kézenfogva a betonfalon is, ezért csodálkozott, hogy most tényleg valakit azért fizetnek, hogy bent üljön egy képernyőkkel teli teremben, és két fagyizó gyerekre ráküldjön egy biztonsági őrt.

Végül elindultak, útközben pedig eszébe jutott az anyukának, hogy ez az egész történet olyan, mintha a fagyizónak lenne az ügyes önreklámja.