Itt az új Budapest-logó

2010-ben ugyan már született egy, de arra már senki sem emlékszik

2016.03.04. 16:38
22 hozzászólás

Ma reggel belengették a sajtótájékoztatón a hírt, hogy jön az új Budapest-logó, mely mostanra ide is ért. A szűkszavú sajtóközlemény szerint még nincs kész minden elemében, a teljes arculati kézikönyvet csak a következő hónapokban dolgozzák ki.

A bevezetését "kifutó rendszerben" végzik majd, vagyis, ha valamit amúgy is cserélni kell, akkor majd ilyenre váltanak. Nagyjából mint a metrólogóknál vagy épp a világoskék színű buszoknál. Ezeknél egyébként szerintem bevált, kezd egységesedni a rendszer.

Hogy tetszik-e? Szerintem alapvetően jól néz ki. Bár semmi eredeti nincs benne (nagyjából hasonló szintű munkát hozott létre nem is olyan rég egy srác, merő lelkesedésből , csak úgy - közben kiderült, hogy a tervet a Frank Digital készítette, akiknek korábban Kiss Miklós is dolgozott). De nem is biztos, hogy egy ilyen arculatnál az eredetiség a legfontosabb.

Értelme persze csak akkor van az új arculatnak, ha az végre tényleg egységes lesz. Ha a következő főpolgármester/közgyűlés saját marketingcsapata nem akar létrehozni egy hasonlót, mert akkor kezdődik az egész elölről és semmi értelme nem volt az egésznek.

Az mondjuk nem túl jó ómen, hogy

egy másik nonprofit kft. 2010-ben már készített egy Budapest-logót, amit azóta már mindenki elfelejtett. Pedig a városvezetés azóta nem is változott. 

Hát, drukkoljunk.

Még több budapesti dizájnhírért kövessétek az Urbanistát a Facebookon!