Pozitív üzenetek helyett olimpia reklámot festett egy falra a Színes Város

IMG 4800
2016.11.17. 09:49

Egy éve adták át elég nagy felhajtással Magyarország első pozitív falát a Hegyalja úton. A hatalmas, majdnem 200 négyzetméteres, évtizedekig romosan álló falfelületet a Színes Város csoport festette át a A Poli-Farbe Vegyipari Kft. támogatásával. A falra csupa pozitív üzenetű szót festettek, mint mosoly, remény, szeretet, barátság, egészség, és bár a fal nyilván egy festékgyártó reklámja (is) volt, legalább vidám és színes, politikamentes üzenettel, a környékbeliek meg is szerették. Egy olvasónk azonban pár napja jelezte nekünk, hogy a fal nem pozitív üzentek fala többé, egyik napról a másikra átfestették, és most egy hatalmas olimpia reklám lett belőle Mindent bele! Budapest felirattal. A fal, aminek évtizedekig senki nem viselte gondját, most hirtelen kapós reklámfelület lett.

Nem értettük, hogy egy jól sikerült, szépen lefestett falat miért kellett átfesteni, ezért mi is meglepődtünk, amikor kiderült, hogy a falat maga a Színes Város festette át olimpiai reklámra, mégpedig a Társadalmi párbeszéd az olimpiáért program kérésére (ami egyébként, mint a szervezőktől megtudtuk, támogatta az idei Színes Város Budapest Fesztivált). Minimum furcsa, hogy ha egy falfestés kifejezetten jól sikerült és megszerették a környékbeliek, akkor miért kell azt átfesteni, de erre csak azt a választ kaptuk, hogy a Poli-Farbéval a megállapodás egy évre szólt.

A Poli-Farbe azt válaszolta, hogy a "Poli-Farbe Vegyipari Kft. minőségi magyar festékeket biztosított a Színes Város Mozgalom számára 2015-ben, hogy az említett utcafronton megvalósuljon Magyarország első Pozitív Fala. Az együttműködésünk 1 évig tartott, büszkék vagyunk arra, hogy egy olyan színes és értékes felületet tudtunk támogatni, amely felkeltette a budapestiek és az arra járók figyelmét. A falfelület nem a Poli-Farbe birtokában van, így az együttműködést követően arról, hogy milyen kreatív ötlet valósul meg a jövőben – tudomásunk szerint - , a bérbeadó illetve a Színes Város Mozgalom dönt.”

A Színes Város viszont azt mondta, a Poli-Farbe nem akarta a tovább támogatni a falat, ezért kellett lefesteni.

Többet akarsz tudni Budapest köztereiről? Kövesd az Urbanistát a Facebookon!