Gyönyörű kortárs lépcsők fotóiból nyílik kiállítás Pesten

2018.09.03. 13:19

Egyértelmű, hogy a lépcső a leghálásabb téma az építészeti Insta-profilokon. Egy lépcsőház tengelyébe lőtt kép, az nagyjából olyan lájkmágnes nekik, mint a szép táj + fürdőruha kombó egy celeb instáján. 

Persze az igazán jó fotóhoz azért nagyon jó lépcső és nagyon jó fotós kell. Most a Magyar Építőművészek Szövetsége (MÉSZ) és a Cseh Centrum közös szervezésében egy olyan kiállítás nyílik Modern staircase címmel, ahol létrejön ez az együttállás.

Hogy pontosan milyen képeket hozott a két cseh fényképész, Ester Havlová és Filip Slapal, azt még nem tudni, de az ízelítőnek küldött anyag szerint csehországi kortárs épületek lépcsői lesznek láthatók. Nem is rosszak!

Aki szívesen megnézné őket, ballagjon el a MÉSZ Székházába (Ötpacsirta utca 2.), ahol ma, vagyis szeptember 3-án öt órakor Vincze László Ybl-díjas építész nyitja meg a tárlatot. A kiállítást szeptember 14-ig lehet megnézni, hétköznapokon 16, pénteken 13 óráig. További részletek, és tudnivalók a két alkotóról az esemény Facebook-oldalán.

Érdekelnek a szép épületek? Kövesd az Urbanistát Facebookon, Twitteren, vagy újabban akár Instagramon is.